2024.04.20. - Tivadar

Csirkehús-leves a magas vérnyomás ellen?

Csirkehús-leves a magas vérnyomás ellen?
A nátha kezelésére használt otthoni gyógymód, a csirekhús-leves új szerepkört is ölthet magára a gyógyászat terén a magas vérnyomás elleni küzdelemben, jelentették japán tudósok.

Ai Saiga és munkatársai korábbi tanulmányokat idéztek, melyek arra utalnak, hogy a csirkemell olyan zselatinszerû fehérjét tartalmaz, melynek hatása hasonló az ACE inhibitorokéhoz, a magas vérnyomás fõ gyógyszeréhez. A csirkemellben azonban olyan kis mennyiség található ebbõl a fehérjébõl, hogy nem lehetne gyógyszerkészítésre felhasználni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirke alsócomb-és láb, melyet Amerikában gyakran a szemétbe dobnak, máshol a levesek kulcsfontosságú összetevõje, és minden bizonnyal megfelelõ forrásként szolgálhatnak.

Az új tanulmányban Saiga és munkatársai kivonták a kollagént a csirkelábból, és vizsgálták, hogy mennyire képes ACE-inhibitorként mûködni. Négy különbözõ fehérjét azonosítottak be a kollagén-keverékben, melyek magas aktivitást mutattak ACE-gátlóként. Az emberi magas vérnyomást patkányokon modellezve felfedezték, hogy az elõállított fehérjék jelentõs mértékben és hosszú távon csökkentették a vérnyomást, mondták a kutatók.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!