Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A keresztesvirágúak különösen hasznos zöldségek: a káposzták, a spenót, a brokkoli, a karalábé, a retek és a karfiol mind gazdag rostban, folsavban, vitaminokban. Érdemes ezeket naponta fogyasztani: nyersen vagy épp hogy megsütve.
Olívaolaj
Az olívaolaj olénsav-tartalma miatt számít rákellenesnek, amely állítólag meggátolja a rákos sejtek kialakulását, ahogy ezt a mediterrán étrend is bizonyítani látszik. Ha csak lehet, használj extra szûz olívaolajat. De hidegen, hevítéssel ugyanis elveszti gyógyító tulajdonságait.
Bogyós gyümölcsök
Magas rost-, C-vitamin és speciális antioxidáns-tartalmuknak köszönhetõen kiváló immunerõsítõ és rákmegelõzõ táplálékok. A szeder, az áfonya, az eper és a málna nem csak jótékony, hanem igazán finom is. De szintén nyersen fejtik ki hatásukat, és a fentebb említettek miatt nem célszerû a gyümölcsöket cukorba mártani sem.
Paradicsom
Az egyetlen gyümölcs, amelyet jobb sütve vagy fõzve fogyasztani, hiszen a benne található likopén hõ hatására aktiválódik. Ne tartózkodj a konzerv paradicsomtól és a pépesített változattól sem, ha semmi más nem található benne (tartósítószerek, adalékanyagok), biztosan hasznodra lesz.
Zöld tea
Eddigi kutatások alapján az egyik legerõsebb természetes antioxidáns. Rengeteg flavonoidot tartalmaz, közel háromszor annyit, mint más teák, és napi három csészével már igen sokat tettél az egészségedért.