2024.04.19. - Emma

Rákellenes ételek

Rákellenes ételek
A helyes táplálkozás is védelem lehet a rák ellen. Vitaminokkal, mozgással és némi lelki békével kiegészítve pedig teljesen felfegyverkezhetsz a betegséggel szemben. A rákos sejteknek cukorra vagy cukorrá alakítható szénhidrátra van szükségük a növekedéshez és az életben maradáshoz. Ezért talán a legfontosabb, hogy mérsékeld a cukor fogyasztását. Ezen kívül a beteg sejtek oxigénhiányos környezetben érzik jól magukat, ezért az antioxidánsokban gazdag étrend - amely biztosítja a megfelelõ oxigénellátást -, a legjobb megelõzés.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Zöldségek

A keresztesvirágúak különösen hasznos zöldségek: a káposzták, a spenót, a brokkoli, a karalábé, a retek és a karfiol mind gazdag rostban, folsavban, vitaminokban. Érdemes ezeket naponta fogyasztani: nyersen vagy épp hogy megsütve.

Olívaolaj

Az olívaolaj olénsav-tartalma miatt számít rákellenesnek, amely állítólag meggátolja a rákos sejtek kialakulását, ahogy ezt a mediterrán étrend is bizonyítani látszik. Ha csak lehet, használj extra szûz olívaolajat. De hidegen, hevítéssel ugyanis elveszti gyógyító tulajdonságait.

Bogyós gyümölcsök

Magas rost-, C-vitamin és speciális antioxidáns-tartalmuknak köszönhetõen kiváló immunerõsítõ és rákmegelõzõ táplálékok. A szeder, az áfonya, az eper és a málna nem csak jótékony, hanem igazán finom is. De szintén nyersen fejtik ki hatásukat, és a fentebb említettek miatt nem célszerû a gyümölcsöket cukorba mártani sem.

Paradicsom

Az egyetlen gyümölcs, amelyet jobb sütve vagy fõzve fogyasztani, hiszen a benne található likopén hõ hatására aktiválódik. Ne tartózkodj a konzerv paradicsomtól és a pépesített változattól sem, ha semmi más nem található benne (tartósítószerek, adalékanyagok), biztosan hasznodra lesz.

Zöld tea

Eddigi kutatások alapján az egyik legerõsebb természetes antioxidáns. Rengeteg flavonoidot tartalmaz, közel háromszor annyit, mint más teák, és napi három csészével már igen sokat tettél az egészségedért.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!