Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hagyományos whiskykészítõ területeken - tehát Skóciában, Írországban, majd a 18. század végétõl Észak-Amerikában - egyre többen alapítottak fõzdéket, de a termelés a brit kormány 1823-ban bevezetett szabályozásáig kissé kaotikus volt. Ugyanerre az idõszakra, a 19. század közepére tehetõ az egyik legelterjedtebb whiskytípus, a kevert (blended) kialakulása. A készítõk akkoriban hordókban árusították a whiskyt, a palackozást a kereskedõk végezték. Ilyen kereskedõ volt John Walker is, aki az elsõk között próbálkozott a különféle párlatok házasításával. Az így született ital nagyon népszerû lett, s megalapozta a Johnnie Walker márka hírnevét. A kevert whiskyket ma összefoglaló néven scotch-ként, vagyis skótként emlegetjük. A skót whisky bárhol készülhet, a névhasználat feltétele, hogy minimum három éven át kell tölgyfahordóban érlelni Skóciában és a palackozott ital legalább 40 százalékos alkoholtartalommal kell rendelkezzen. Hasonló elõírások vonatkoznak az ír whiskeyre is.
Deluxe Magazin