2024.04.23. - Béla

Elõzzük meg az influenzát!

Elõzzük meg az influenzát!
Kétségtelen, már közöttünk jár a tél rettegett betegsége, az influenza. Fontos, hogy a leghidegebb évszakban még jobban odafigyeljünk egészségünkre, és megtegyünk mindent immunrendszerünk erõsítése érdekében. A dr. Kóczán István belgyógyász tippjeinek segítségével felvehetjük a harcot a vírusokkal szemben. 1. Eddze az immunrendszerét, vigyen szervezetébe sok ásványi anyagot. Fogyasszon sok C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, például kivit vagy narancsot. Segítenek a gyümölcsteák is. 2. Mindennap igyon frissen préselt citruslevet, talán sokan nem tudják, hogy a gyümölcslevekben a vírusok nem szaporodnak. Ezeket hûtve igya, a forralás ugyanis tönkreteszi a vitaminokat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

3. Mixeljen erdeigyümölcs-koktélt, amely sok, immunsejteket erõsítõ vitamint, nyomelemet és kalciumot tartalmaz. Az italt lehetõleg ne a mélyfagyasztottból, hanem frissbõl készítse, mert ebben van a sok vitamin.

4. A halakban is megtalálható Omega-3 zsírsav erõs antivírusos hatással bír, de a hagyma, fokhagyma, a csili, az oregánó és a petrezselyem is megölik a vírusokat.

5. Fogyasszon tyúkhúslevest, mert sok benne a fehérje, amelyeket a vírusok egyébként tönkretesznek. A levessel segíthet a szervezetének újratermelni ezeket.

6. Szellõztesse rendszeresen az irodát és a hálószobát, engedjen be mindig friss levegõt a helyiségekbe.

7. Ráérõ perceiben sétáljon egy kicsit, ettõl 15 százalékkal több lesz a vírusirtó sejtje.

8. Akadályozza meg az orrfolyást, inhaláljon sós vízgõzt.

9. Használjon zsíros krémeket, ezzel is megvédheti arcát a hidegtõl.

10. Öblögessen minden reggel olívaolajjal, így védõfilm képzõdik a száj belsõ nyálkahártyáján. Ezzel a „trükkel” 85 százalékkal csökken a fertõzésveszély.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!