Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Azonban ha csak a kategóriákat nézzük, akkor a népszerû ricotta és az erdélyi orda alatt is „rezeg a léc”, mert ezek valójában a savósajtok csoportjába tartoznak, és a túrókészítés utáni fázisban keletkeznek. Külalakilag és egy-egy ételbe való helyettesítés szempontjából viszont megállják a helyüket szinte bármikor túróként is.
Az étkezési túrót pasztörizált tejbõl, tejszínbõl, fölözött tejbõl, esetleg a sajt savójából állítják elõ tejsavbaktériumok és oltóanyagok hozzákeverésével. Ezzel az eljárással kicsapatják a fehérjét, ami magába szívja a zsírt, a vizet és a tej más anyagait is. A sav hatására készült túró göcsörtösebb állagú, míg az oltóanyaggal készült túró könnyen kenhetõ, a vajhoz hasonló simaságú lesz.
Túrótorta-praktika
• A túróhoz nagyon jól illik a citrom vagy a narancs reszelt héja, a mazsola és a különbözõ aszalt gyümölcsök.
• A túró állaga könnyedebb lesz, ha krumplinyomóval átpréseljük és habtejszínnel lazítjuk.
• A túrótortákat ajánlatos kapcsos tortaformában készíteni, így mindig könnyedén kivehetõ a formából.
• A sütési idõ felétõl érdemes sûrûbben rápillantani, nehogy a teteje túlságosan megsüljön.
Túrótorta receptjeinket keresse a süteményes receptgyûjteményünkben!