2024.04.19. - Emma

Fogyni vágyók figyelem! 3 tuti saláta a kilók ellen!

Fogyni vágyók figyelem! 3 tuti saláta a kilók ellen!
Ha még ezen a nyáron fogyni szeretne, de nem akarja, hogy az Ön diétájába a családja is belebetegedjen, fõzzön olyat, ami a fogyókúrázóknak ideális, de mindemellett isteni finom is! Recept oldalunkon most egybõl 3 saláta recepttel kedveskedünk azoknak, akik fogyni szeretnének! Sok saláta tényleg fogyaszt, de az ízük nem az igazi, viszont ezeknek a salátáknak isteni az íze és így nem esik nehezünkre ez a kúra. Sok kilót kívánunk mínuszban és jó étvágyat!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Saláta sült paprikából

Hozzávalók: 5-6 szép húsos zöldpaprika, 1 dl ecetes salátalé, 1 evõkanál olaj, 1 csomó petrezselyem. A paprikákat a tûzhelyen, rácson vagy a kenyérpirítóra téve, többször megforgatva addig sütjük, amíg a héja hólyagosodni nem kezd. Ekkor vízbe tesszük, és a héját lehúzzuk, kicsumázzuk. A paprikákat ujjnyi széles szeletekre vágjuk, és az elõre elkészített salátalébe tesszük. Megöntözzük egy evõkanál olajjal, és a tetejét megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Hagymasaláta borban

Hozzávalók: 50 dkg vörös- vagy lilahagyma, 4 dkg cukor, só, õrölt bors, 3 dl fehér- vagy vörösbor, ízlés szerint ecet. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd kb. 2-3 mm-es karikákra vágjuk. Amennyiben vöröshagymát használunk, akkor fehérbort, ha lilahagymát, akkor vörösbort öntünk rá úgy, hogy ellepje.

Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, sózzuk, törött borssal meghintjük, ecettel is ízesítjük. Az ecet mennyiségét a bor minõsége is meghatározza. Ebben a fûszeres lében fõzzük meg a hagymát, vigyázva, hogy ne fõjön túl, kissé roppanós maradjon. Lehûtjük, majd levével együtt tálaljuk.

Párolt kelbimbósaláta

Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, 1 citrom, fél csomó petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, só, porcukor, õrölt bors, ecet, gyömbér. A megtisztított és megmosott kelbimbót olajon egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Sózzuk, borssal, õrölt gyömbérrel és zúzott fokhagymával fûszerezzük. Amikor megpuhult - ügyelve rá, hogy szét ne essen -, kihûtve ecetes salátaöntetbe tesszük, és hûtõszekrényben 2-3 órán át érleljük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!