2024.03.29. - Auguszta

Az olasz konyha két fõ étkezéssel

Az olasz konyha két fõ étkezéssel
Az olaszok két fõ étkezése az ebéd és a vacsora. Az üzemek, hivatalok, iskolák, üzletek bezárnak déli 1 és 2 óra között, a család az ebédasztalnál találkozik. Egy átlag család ebédje a következõbõl áll: elsõ fogás: valamilyen tésztaféle (spagetti, lasagne, csõtészta) az ízletes mártások egyikével, esetleg rizs második fogás: húsféle vagy hal, zöldségkörettel vagy salátával édesség, majd az évszaknak megfelelõ gyümölcs. Este nyolc óra felé vacsoráznak, zöldség vagy húslevest, majd különféle sajtokat, tojást, felvágottat, friss gyümölcsöt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olasz asztalról soha nem hiányozhat a bor és a kenyér. Kisebb fontosságú számukra a reggeli, csak egy kávét, vagy cappuccinot isznak, hozzá brióst vagy süteményt, kekszet.

Az olaszok "nenmzeti" étele a tészta, a pastasciutta. A tészta evés nehézségei nem hasonlíthatók máshoz, szigorú szabályai vannak. Bármennyire is hihetetlen, mégis lehetséges a hosszú spagetti szálakat egyetlen villával a szájba juttatni, anélkül, hogy magunkat, vagy szomszédunkat lecsöpögtessük.

Tilos a spagettiszálakat darabokra törni, amikor a fõzõvízbe dobjuk, vagy késsel összevagdosni a kifõtt tésztát, és kanállal magunkba lapátolni. Tilos a forró, frissen leszûrt spagettit hideg vízzel leönteni, és súlyos hibát követ el az, aki a fövõ pastáról túl hamar, vagy túl késõn önti le a vizet. A pastasciutta akkor jó, ha "al dente", vagyis fogkemény - érezzük a fogunk alatt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!