Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vörös ételekben általában sok a vas. Fogyasztásuk nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek elõállításához. A vashiány csökkenti ezek termelõdését, és fogékonnyá válsz a betegségekre.
Narancssárga ételek
A narancssárgát általában a C-vitaminnal és az egészséggel párosítjuk. Ez leginkább a citrusfélékre jellemzõ. A nem citrusféle narancsszínû ételek, mint például a répa, antioxidáns hatásúak, béta karotin tartalmuk miatt pedig fontosak a szervezet számára, hiszen megvédenek a levegõ szennyezettségétõl.
Sárga ételek
A sárga ételek az emésztõrendszer mûködését segítik elõ, ezáltal hatással vannak az általános méregtelenítõ folyamatokra. De hatnak az idegrendszerre és szellemi képességeinkre, melybe beletartozik koncentrációs készségünk és emlékezetünk is.
Femina.hu