2024.04.24. - György

Árulkodó az ételek színe

Árulkodó az ételek színe
A különbözõ színû ételek különbözõ tápanyagokat, egészséghez szükséges vitaminokat tartalmaznak. Ha a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, zsírokból, fehérjékbõl, húsokból éppen az egészséges táplálkozáshoz szükséges mennyiséget visszük be szervezetünkbe, akkor minden színbõl nagyjából ugyanannyit fogyasztunk. Vörös és sárga ételek ösztönzik tested mûködését, energiát adnak erõsítik fizikumod, állóképességed. Hatással vannak a hangulatra, javítják a közérzetet. A legtöbbször az egészséggel párosítjuk õket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vörös ételek

A vörös ételekben általában sok a vas. Fogyasztásuk nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek elõállításához. A vashiány csökkenti ezek termelõdését, és fogékonnyá válsz a betegségekre.

Narancssárga ételek

A narancssárgát általában a C-vitaminnal és az egészséggel párosítjuk. Ez leginkább a citrusfélékre jellemzõ. A nem citrusféle narancsszínû ételek, mint például a répa, antioxidáns hatásúak, béta karotin tartalmuk miatt pedig fontosak a szervezet számára, hiszen megvédenek a levegõ szennyezettségétõl.

Sárga ételek

A sárga ételek az emésztõrendszer mûködését segítik elõ, ezáltal hatással vannak az általános méregtelenítõ folyamatokra. De hatnak az idegrendszerre és szellemi képességeinkre, melybe beletartozik koncentrációs készségünk és emlékezetünk is.

Femina.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!