10 dkg káposzta C-vitamin tartalma megegyezik a narancséval (50mg)! Igaz, hogy hõ hatására (fõzéskor, forraláskor) C-vitamin-tartalmának több mint a felét elveszítheti, ezért egyél belõle minél többet nyersen, vagy salátába keverve! Jó kálium és rost forrás, energiatartalma alacsony. Magas rostanyag-tartalma serkenti az emésztést, telít ezért fogyókúrában is nagyon jól használható, ízletes alapanyag. A savanyú káposztában lévõ mikroorganizmusok egyrészt B- és K-vitamint termelnek, másrészt elõsegítik a belekben a hasznos baktériumok elszaporodását.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A növény C-vitamin tartalmát a savanyítás után is megõrzi, ezért télen nem csak nyersen, hanem savanyítva is gazdag vitaminforrás. Savanyú káposztát akár minden nap tehetsz az asztalra kiegészítõ fogásként, kevés tökmagolajjal, vagy olívaolajjal, vagy más növényi olajjal meglocsolva.
Fõtt tojással, sonkával, kevés újhagymával vagy snidlinggel összekeverve, salátaként, barna kenyérrel önálló fogásként is tálalható.
Laktató, igazi vitaminbomba így tavasz elején!
Femina.hu