Milyen problémamegelõzõ fogásokat vethetünk be, ha szeretnénk megúszni, hogy konyhánk teljesen leamortizálódjon? A mai konyhák egyik kritikus pontja, a mikrósütõ belseje, vegyük hát kezelésbe hetente a mikró belsejét. Ehhez általános tisztítószerre és papírtörlõkendõre lesz szükségünk, a forgótányért elmosogatása sajnos nem úszható meg. Ha nem csak tiszta, hanem szagtalan mikróra vágyunk, forraljunk fel öt percig a mikróval két csésze vizet egy teáskanálnyi vaníliával vagy egy kis citromhéjjal, majd még gõzölgõ állapotban törljük ki a mikrót.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lefolyó bedugulását megelõzheted, ha jó adag forró vizet engedünk le, majd egy csésze sütõport összekeverünk egy csésze ecettel, és lassan beleöntjük a lefolyóba.
A hûtõ tartalmának ellenõrzésére és a tûzhely kitakarítására havonta egyszer érdemes gondolt fordítani.
A konyhai munkalapot viszont hetente egyszer le kell mosni, ha környezettudatosak vagyunk, akkor a felületet karcoló súrolószerek helyett használjunk sütõport és vizet, a zsíroldáshoz pedig fehér ecetes vízbe mártott szivacsot, ezután jöhet a polírozópaszta.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!