rss
  • Zsírégetés ananásszal

  • Zsírégetés ananásszalAz ananász gyógyászati szempontból is kitűnő élelmiszer. Kiemelkedő emésztést elősegítő, vízhajtó és tisztító hatása. Az ananász a legrostosabb egzotikus gyümölcs, ami elősegíti az emésztést, vitaminjaival, ásványi anyagaival és nyomelemeivel táplálja a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Zsírégető hatása mellett jobb közérzetet biztosít, és édesség iránti vágyadat is csökkenti. Közismert lázcsillapító, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása. Ezen kívül, a benne található bromélia enzim segíti az emésztést és a sav-lúg egyensúly helyreállítását.

    loading...

    Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, gyümölcssavak és enzimek – harmincdekányi ananász fedezi a felnőtt szervezet napi C-vitamin- és mangánszükségletét. Ráadásul rengeteg íncsiklandozó finomság is készíthető belőle.

    Az ananász jótékony hatása:

    - A C-vitamin, a gyümölcssavak és az enzimek javítják a zsírégetést, ezzel elősegítik a fogyást.
    - A béta-karotin, a cink, a magnézium és a mangán az immunrendszert tartja jó állapotban.
    - A B-vitaminnak köszönhetően a gyümölcs rendszeres fogyasztója kiegyensúlyozottnak érzi magát

    Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé számottevően befolyásolja a "mérleg nyelvét", kiváló kiegészítője bármilyen fogyókúrás étrendnek. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

    A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • 9 étel, amelytõl lapos lesz a hasunk

    A rossz hír az, hogy még nem találták fel azt a csodapirulát, amelytõl egy csapásra lapos hasa lesz. Jó hír viszont az, hogy vannak ételek, amelyek segíthetnek abban, hogy laposabb legyen a hasfalad.

    Ilyen például a spárga, amely természetes vízhajtó hatással bír, így segít abban, hogy a felesleges vízbõl adódó súlyproblémáknak könnyebben búcsút ints. A spárgából számos ízes fogást készíthetsz, próbáld ki például a spárgakrémlevest vagy a spenótos palacsintát zöld spárgával.

  • Veszélyes az autós étkezés?

    Beállni egy gyorsétterem autósokat kiszolgáló sorába kényelmes ugyan, de sokan nem is gondolnák, hogy milyen veszélyeket rejt a fülkében történõ táplálkozás, illetve az azután maradó szennyezõdések.

    Egy közelmúltban készült brit kutatás szerint az autóban található ételmaradékok olyan baktériumoknak lehet a melegágya, melyek akár komoly fertõzéseket is okozhatnak. Szakértõk szerint az autó belsejének a rendben tartása legalább annyira fontos, mint az autómosás. A felmérés szerint amennyiben a ragyogó kasztni mögött a piszok kerekedik felül, akkor az autóvezetõ, illetve az utasok akár fertõzéseket is elkaphatnak.

  • A paprika története

    Láng Görgyöt faggatta egy angol vendége a magyar konyha titkairól. Ezt válaszolta: édes hagyma, nemes paprika, vajpuha szalonna, sûrû tejföl és ezer év tapasztalat. Emeljük ki ezek közül a paprikát, a hazai gasztronómia büszkeségét, amelynek nimbuszát az utóbbi idõben igencsak sikerült megtépázni. Nem lehet véletlen, hogy a paprika lett a legjellegzetesebb magyar fûszer. A paprika a magyar konyhamûvészet számára nemcsak egy fûszer a sok közül, hanem ...

  • A füge gyógyító ereje

    A füge frissen és szárítva is fontos táplálék- és gyógynövény. Húsos, magas cukortartalmú gyümölcshúsát alkohol, bor és kávéadalék elõállítására is felhasználják. A fügérõl már a Bibliában olvashatunk, Mózes elsõ könyve (3:7) is megemlíti. Köztudott, hogy Ádám és Éva leveleibõl készített "körülkötõket" maguknak, de az Ótestamentum több könyve és az Újtestamentum is hivatkozik rá különbözõ példázatokban. Ézsaiás próféta például fügekalács-pakolással gyógyítja Ezékiás fekélyeit és ez a felhasználás a mai napig fennmaradt, hiszen például szájnyálkahártya-gyulladás esetén a tejben fõzött vagy áztatott fügét kell a gyulladt területre tenni.

  • A padlizsán

    A törökparadicsom vagy tojásgyümölcs néven is ismert padlizsán - úgy tûnik - egyre jelentõsebb szerepet tölt be a piacon, már július végén kapható és késõ õszig színesíti a kínálatot. Ez a fényes, lilásfekete héjú, körte alakú gyümölcs a csucsorfélékhez tartozik, a paradicsom és a paprika rokona, származási helye Kelet-India. Annak ellenére, hogy nálunk fogyasztása nem tekinthetõ általánosnak, tõlünk délre a mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, szerepe a paprikával és a paradicsommal vetekszik. Hozzánk török közvetítésével került, a törökparadicsom elnevezés innen származik.

  • Nem káros a szénhidrátszegény diéta!

    Kifejlesztése óta sok támadás érte a szénhidrátszegény fogyókúrát javasló Atkins diétát. Sokan ugyanis azt gondolják, hogy a szénhidrátok visszafogása, és a fehérje alapú tápanyagok változatlan mértékû fogyasztása nem egészséges. A fõként húsokban, tojásban és tejtermékekben elõforduló fehérjék túlzott fogyasztása ugyanis érrendszeri megbetegedésekhez vezet. És az Atkins diéta - az ellenzõi szerint - éppen az utóbbit segíti elõ a korlátozatlan fehérjebevitel lehetõvé tételével.

  • Ha nem ér rá az agy képet rajzolni a csokiról, sütirõl, kevésbé fog sóvárogni...

    Az ausztráliai Flinders Egyetem pszichológusai áttekintették az ennivaló utáni sóvárgásra vonatkozó kutatási eredményeket. Kitûnik ezekbõl, hogy minél élénkebben tudja valaki elképzelni, önmaga elõtt megjeleníteni egy ennivaló képét, annál erõsebben tud sóvárogni utána. Amikor az ember egy bizonyos ennivalóra vágyik intenzíven, akkor nem egyszerûen éhségrõl van szó. Ha éhes volna, sok minden megfelelne. Sóvárgás esetén egy bizonyos ennivalóra vágyik az ember. Ennek a képét egyesek nagyon elevenen képesek megjeleníteni, és ilyenkor igazán nehéz ellenállni a vonzásnak - állapították meg kutatások.

  • A csokoládé jótékony hatása a szervezetre

    Édes és krémesen lágy, vagy sötét és keserû – a csokoládé élvezet az érzékszervek számára. Kellemes íze elégedettséget és komfortérzetet vált ki fogyasztójában, és most új tudományos kísérletek eredményei adnak még több indokot arra, hogy a csokoládé rajongói legyünk: fantasztikus táplálkozási elõnyöket nyújt, feltéve, hogy kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztjuk.

    Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minõségû csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz.

  • Mellrák ellen ingyunk sok vörösbort

    Laboratóriumi tesztek azt mutatják, hogy a vörösborban található reszveratrol megduplázhatja egy kemoterápiás szer, a rapamicin hatását - idézte amerikai kutatók megállapítását kedden a The Daily Telegraph online kiadása.

    A tumorsejtekben gyakran fejlõdik ki ellenálló képesség a rapamicinnel szemben, amelyet kilökõdést gátló szerként is használnak.

    A rapamicin lassítja a rákos daganatok növekedését, ezért alkalmazzák kemoterápiás hatóanyagként.

  • Melyik zöldség mit gyógyít?

    A narancssárga színû élelmiszerek csökkentik a rákbetegségek kockázatát. A bíbor és sötétpiros ételek hozzájárulnak a szív és az erek egészségéhez.

    A betegségek elleni védelmet több fitotápanyag együttes hatása alakítja ki, és egy-egy fitotápanyag izolált állapotban sokkal kevésbé hasznos az ember számára, mintha elfogyasztaná a teljes élelmiszert, amelyben az megtalálható.

  • Receptötletek sárgadinnyéből

    Receptötletek sárgadinnyébőlTöbbféle fajtáját ismerjük. Héja lehet rücskös, sima, hálós és barázdás is, húsa pedig narancsszínű és zöldes árnyalatú. Ebből kifolyólag nemcsak nevük, hanem színük és tápanyagtartalmuk is megkülönbözteti őket egymástól. Bizonyos fajtái már június végén érnek, és a tenyészidő egészen szeptemberig elhúzódhat. Az érett sárgadinnyét kivilágosodott héjáról, a bibepont felőli végének puhaságáról, és ehhez kapcsolódó jellegzetes illatáról ismerhetjük meg.Tápértéke a következő tápanyagokban rejlik: kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, magnézium, réz, cink és króm, A-vitamin, tiamin, folsav és C-vitamin.

  • Kis koffein a terhesség alatt

    Napi egy-két csésze kávé terhesség alatt vélhetõen nem emeli a vetélés és koraszülés kockázatát - közölte csütörtökön az amerikai szülész- és nõgyógyászkollégium (ACOG).

    A csoport két nemrégiben elkészült tanulmányt elemzett, melyek mindegyikében 1000 várandós nõt követtek nyomon. A legutóbbi idõkig ellentmondásos eredményre jutottak a tanulmányok arról, hogy a mérsékelt koffeinfogyasztás milyen kapcsolatban van a terhességi és szülési szövõdményekkel.

  • Baktérium okozza a csokoládéfüggõséget?

    A csokiimádóknak másfajta baktériumok élnek a beleikben, mint az édesség iránt közömbös társaiknak - állapították meg svájci kutatók. Az ötnapos kísérlet alatt vér- és vizeletvizsgálatokat végeztek 11 csokoládét soha nem fogyasztó férfin, és adataikat másik 11 olyan férfi eredményeivel hasonlították össze, akik mindennap fogyasztanak a finomságból. Kiderült, hogy az utóbbi csoport szervezetében egy különleges bélbaktérium található, amely felelõssé tehetõ imádatukért. A bélbaktériumok és a csokoládé iránti vágy közöttii összefüggés még korántsem világos, ezért további kutatások szükségesek.

  • Tavaszi fogyókúra tippek

    A tavasz a fogadalmak és fogyókúrák ideje: soha nem volt divatban ennyiféle fogyókúra és diéta, amelyek népszerûségi listája évrõl-évre változik. A fogyókúrák lényege nem a nem evés, hanem az evés, tehát hogy éhezés nélkül lehessen fogyni, mert az éhezés kimerít és nem engedi, hogy az emberek folytassák rohanó életmódjukat, feszített munkatempójukat. Vannak diéták, amelyek a vércsoport fajtákat veszik alapul, egy másik altípus az ételek alapvetõ összetevõinek az elválasztásán alapul, egy harmadik csoport azon alapul, hogy szinte mindent lehet enni, csak nem mindegy, hogy hány órakor.

  • A zöldségek és gyümölcsök szerepe a táplálkozásban

    Azokban az országokban, ahol a lakosság nagymértékben fogyaszt gyümölcsöt és zöldséget, csökken a szív-érrendszeri megbetegedések és a krónikus betegségek kockázata

    Magyarországon és a fejlett nyugati országokban a vezetõ halálokot a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a daganatos betegségek adják.

    Korábbi nagy epidemiológiai tanulmányok bizonyították azt, hogy azon országokban, ahol a lakosság nagymértékben fogyaszt gyümölcsöt és zöldséget, csökken a szív-érrendszeri megbetegedések és a krónikus betegségek kockázata.

  • Tíz lépés az élet - konkrét tanácsok a dohányzásról való leszokáshoz

    A dohányzás abbahagyása után 24 órával csökken a szívinfarktus közvetlen veszélye, 3 hónap múlva múlik a köhögés, 5 év múlva a mûtéttel nem gyógyítható tüdõrák kockázata a felére csökken. Tíz jó tanács ahhoz, hogyan szabaduljunk meg a dohányzás szenvedélyétõl, s néhány biztató tény arról, mit nyerhetünk vele.

    A dohányosok többsége saját elhatározását, vagyis a dohányzásról való leszokást egyedül is képes sikerre vinni.

  • A retek a diétás étrendhez is tökéletes

    A retek a diétás étrendhez is tökéletesSzámos fajtáját ismerjük, például a hónapos, a nyári és az őszi-téli retket. Legelterjedtebbek a piros, a fehér és a fekete héjúak. Az egyik legkeresettebb primőrtermék a hónapos retek. Népszerűsége abban rejlik, hogy a téli hónapok után az egyik legkorábban piacra kerülő zöldségféle, fontos tavaszi vitaminforrás. Jó hírét leginkább közismerten gazdag C-vitamin-tartalmának köszönheti. Legfontosabb hatóanyagai a kéntartalmú illóolajok, a mustárolaj-glikozid, a raphanol, és a valóban bőséges C-vitamin.

  • Mit lehet kezdeni a megmaradt sonkával?

    Mit lehet kezdeni a megmaradt sonkával, hogy meg ne romoljon? Egy biztos: nem kell egészségkárosító módon egyszerre elfogyasztani az egészet – van mód eltartani, és a legkülönbözõbb módokon „továbbgondolva" elkészíteni. – Ha nem fogyott volna el az ünnep alatt a nagy, nyolc-tíz kilós sonka, akkor sincs ok aggodalomra. A hagyományos eljárással füstölt-sózott sonkát könnyen eltarthatjuk 20-30 napig hûtõben romlásveszély nélkül, s apródonként, különbözõ módon fölhasználjuk. A sonka csont nélküli részét vágjuk le...

  • A narancslé a vesekõ ellensége

    A Texas Egyetem kutatói szerint más gyümölcslevekkel összehasonlítva a narancslé fogyasztása bizonyulhat a legelõnyösebbnek a kiújuló vesekövek megelõzésében. A Clinical Journal of the American Society of Nephrology online változatán olvasható tanulmányban arra próbáltak választ találni a kutatók, hogy a citrátot - a citromsavból származó negatív töltésû iont - tartalmazó gyümölcslevek közül melyik az, amelyik a leginkább segíthet megelõzni a vesekõ kialakulását. A kiújuló vesekövek kezelése során étrendi és életmódbeli változtatások, illetve gyógyszeres kezelés javasolt, így például szükségessé válhat a kálium-citrát fokozott bevitele, amelyrõl ismert, hogy a vesekõvel rendelkezõ betegeknél hatékonyan csökkenti az újabb kövek kialakulásának valószínûségét.

  • Alacsony zsírtartalmú tej és margarin - vigyázzunk velük

    Legalábbis ha gyermeket szeretne. Egyre több az olyan kutatás, mely azt vizsgálja, az egyes élelmiszereknek milyen negatív hatásai lehetnek a szervezetre. És néhánynál azt találták, hogy meddõséget okoz. Az alacsony zsírtartalmú tej. Egy nyolc éven keresztül folytatott amerikai kutatás szerint azoknak a nõknek, akik teherbe szeretnének esni, sokkal jobb választás a magas zsírtartalmú tej, joghurt és egyéb tejtermék, mint a zsírszegény fajták.

loading...