rss
  • Zsírégetés ananásszal

  • Zsírégetés ananásszalAz ananász gyógyászati szempontból is kitűnő élelmiszer. Kiemelkedő emésztést elősegítő, vízhajtó és tisztító hatása. Az ananász a legrostosabb egzotikus gyümölcs, ami elősegíti az emésztést, vitaminjaival, ásványi anyagaival és nyomelemeivel táplálja a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Zsírégető hatása mellett jobb közérzetet biztosít, és édesség iránti vágyadat is csökkenti. Közismert lázcsillapító, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása. Ezen kívül, a benne található bromélia enzim segíti az emésztést és a sav-lúg egyensúly helyreállítását.

    Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, gyümölcssavak és enzimek – harmincdekányi ananász fedezi a felnőtt szervezet napi C-vitamin- és mangánszükségletét. Ráadásul rengeteg íncsiklandozó finomság is készíthető belőle.

    Az ananász jótékony hatása:

    - A C-vitamin, a gyümölcssavak és az enzimek javítják a zsírégetést, ezzel elősegítik a fogyást.
    - A béta-karotin, a cink, a magnézium és a mangán az immunrendszert tartja jó állapotban.
    - A B-vitaminnak köszönhetően a gyümölcs rendszeres fogyasztója kiegyensúlyozottnak érzi magát

    Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé számottevően befolyásolja a "mérleg nyelvét", kiváló kiegészítője bármilyen fogyókúrás étrendnek. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

    A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A bennünk rejlõ boldogság

    A szakember szerint a boldogság elsõsorban képesség kérdése. És a képesség fejleszthetõ. "Boldogság, gyere haza, késõ van, gyere haza" - énekelte híres dalában Cserháti Zsuzsa. A szöveg banális, valamire azonban figyelmeztet: a boldogságra szükségünk van. De mit jelent a fogalom? "Többféle boldogság létezik" - mondja a pszichológus. "Az egyéni boldogságot akkor éljük át, amikor pályánkon sikeresek vagyunk" - fejtegeti Rusz Edit. Az önmegvalósítással azzá válhatunk, akinek, aminek születtünk. A hivatástudat aktívvá tesz, és az állandóság érzetével együtt a megújulás lehetõségét adja.

  • Eper, banán és ananász a tavaszi fáradtság ellen

    A friss gyümölcsök kínálata egyre bõvül ahogy világszerte is nõ a napsütéses órák száma és árban is kedvezõbbek lesznek a gyümölcsök ezáltal. Így már jóval kedvezõbb áron is hozzájuthatunk, a már napsütésben érett gyümölcsökhöz, zöldségekhez.

    Ilyen az eper, a banán és az ananász. Az epernek magas a C vitamin tartalma, serkenti a vérkeringést, energetizál, fokozza az anyagcsere folyamatokat, fiatalító hatása van, és vértisztító hatásáról is ismeretes.

  • Földközi-tengeri diétával a kilók ellen

    Nemzetközi tanulmányok szerint a Földközi-tenger vidékének lakói - mindenek elõtt a Kréta szigetén élõk - számíthatnak a leghosszabb élettartamra.

    Táplálkozási szakértõk összeállítottak egy egészséges, a Földközi-tenger mellékére jellemzõ élelmiszerekbõl álló diétát: zöldségek, hal és kevés hús, mindezek mellé olívaolaj, fokhagyma, kenyér és némi vörösbor. Ez az étrend nem pusztán védi a szívet és az ereket a zsírok lerakódásától (érelmeszesedés), hanem vonalainknak is jót tesz, szemben a zsíros ételekkel.

  • Gusztustalan ételek a nagyvilágból

    Polip, ami a torkunkban küzd az életéért, három hónapig rothasztott cápa - mit ne kóstoljunk meg, ha külföldön járunk

    Ezzel az étellel meg kell küzdeni. Szó szerint. Abban nincs semmi különös, hogy egy tengeri herkentyût nyersen eszünk meg - gondoljunk csak a szusira -, ám, hogy étkünk még a torkunkban is az életéért küzdjön, na az azért egy kicsit erõs. Márpedig a Sannakji, ez a dél-koreai ínyencség pont errõl híres. A polipot apró darabkákra vágják, és szezámmagos olajjal tálalják.

  • Nem elég csak a csomagoláson lévõ reklámszöveget elolvasni

    Az amerikai élelmiszeráruházakban a vásárlók csak rápillantanak a csomagolásra, és ha az azt állitja, hogy a termék hozzáadott cukrot nem tartalmaz vagy szénhidrátban szegény, egészségesnek és testsúlycsökkentõnek gondolják. A most megjelent tanulmány elõzménye, hogy az Egyesült Államok polgárai, gyerekek és felnõttek egyaránt feltartózhatatlanul híznak. Nagy reklámmal meghirdetett diéták lettek népszerûek, különösen azok, melyek a cukor és általában a szénhidrátok fogyasztásának csökkentését, sõt leállítását hirdették egyedül üdvözítõ megoldásnak.

  • Lendülj formába Rubint Réka 5+1 tippjével!

    Rubint Rékát nem kevés nõ irigyli pompás alakja miatt. A kétgyerekes fitneszanyuka azonban nem gyõzi hangsúlyozni, hogy feszes idomaiért nap mint nap keményen megdolgozik. Réka 5+1 tippjét most megosztjuk veletek, mivel kerülhettek a nyaralás elõtt egy héttel bombaformába.

    Réka - bár a mozgás szerelmese - soha nem tagadta, hogy véleménye szerint a formás és egészséges test 70 százalékban a táplálkozásnak, és "csak" 30 százalékban a mozgásnak köszönhetõ.

  • Barát, vagy ellenség a tojás?

    A tojásban igen magas tápértékû fehérjék vannak, melyek az összes esszenciális aminosavat tartalmazzák, ráadásul számos, egyéb élelmiszerekben alig fellelhetõ vitamin, és különféle biológiai folyamatokban nélkülözhetetlen ásványi só is jelentõs mennyiségben, és biológiailag könnyen hasznosítható formában van jelen a tojás különbözõ részeiben. Érdekes, és igen elgondolkodtató, hogy ennek ellenére az 1960-as évek végén egy félreértelmezett összefüggés mégis letaszította a tojást táplálkozástani piedesztáljáról, és mintegy három évtizeden át az elsõ számú népegészségügyi közellenségnek minõsítette.

  • Nulla kalóriás ételek: uborka, paradicsom és a káposzta

    A kúrát várandós és szoptató kismamák, tinédzserek és emésztõszervi megbetegedésben szenvedõk nem alkalmazhatják.

    A kúra során naponta minimum 2 liter szénsavmentes ásványvíz vagy gyógytea elfogyasztása ajánlott. Mielõtt elkezdenéd, kérd ki háziorvosod véleményét!

    Uborka:

    Az uborka több mint 90%-a víz, ezért annyit ehetsz belõle, amennyit csak akarsz. Kiváló vízhajtó.

  • A vöröshagyma

    Sok dologra jó a hagyma!

    Az egyik tartozék zöldség-félénk, amelyet szinte mindennap használunk, legyen az bármely étel, leves, tészta-, vagy húsétel. A hagyomány abból alakult ki, hogy hagyma mindig minden mennyiségben volt a háznál, a legszegényebbnél is. És minél szegényebb volt a család, annál egészségesebbek voltak a gyerekek, amit részben a sok (nyers)hagyma fogyasztásnak köszönhettek.

  • Alma, körte, sárgarépa és vöröshagyma: A tavaszi táplálkozás kellékei

    A tavaszi meghûlés ellen véd egy fej vöröshagyma, de az alma, körte és sárgarépa is csodákra képes.

    Alma

    Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, káliumot, foszfort, vasat, mangát. K-, B-, A-, valamint C-vitamint, és kiemelkedõ rostmennyiséget. Kiváló emésztési zavarok esetén, hashajtóként, bél- és vértisztítóként. Oldja és kimossa a káros koleszterinlerakódásokat a szervezetbõl. Ízületi gyulladásokra is kedvezõ.

  • Fogyj kényelmesen, szõlõvel!

    A szõlõ igazi csodaszer. Sok betegség természetes ellenszere - akár mazsola, szõlõlé, bor vagy szõlõmagolaj formájában. Segítségével könnyen és gyorsan megszabadulhatunk a nyáron felszedett plusz kilóktól is. A nyárra készülve még sokan belehúztunk a diétába, hogy jól, jobban álljon a bikini… Aztán jöttek a könnyû esték, finom falatok, pihentetõ szabadságok. A mérleg nyelve pedig újra ugyanott vagy még feljebb van, mint korábban. Ideje tenni valamit. A legkönnyebben, legegyszerûbben és legfinomabban szõlõvel szabadulhatunk meg a plusztól.

  • Méregtelenítésre is kiváló a cékla

    Méregtelenítésre is kiváló a céklaA kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység és menstruációs zavarok esetén is. A céklalé kiváló influenza és meghűlés elleni szer, valamint sikeresen alkalmazható a magas vérnyomás kezdeti szakaszában, valamint a vakbél irritációja és májbetegségek esetén is. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és segít visszaállítania szervezet sav-bázis egyensúlyát.

  • Különbözõ színû gyümölcsök, különbözõ hatásokkal

    A zöldségek, gyümölcsök mind-mind különféle formájúak, színûek, méretûek, illatúak -változatosságukban van egészségünk titka.

    Minden zöldségnek és gyümölcsnek megvan a maga funkciója és jellegzetessége. A különbözõ színû, méretû és formájú zöldségek és gyümölcsök fogyasztása biztosítja számunkra a legjobb formánkat az egészség szempontjából. Valamennyi fontos ahhoz, hogy fenntartsuk szervezetünk jólétét. Érdemes mindegyikbõl fogyasztanunk naponta, az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen részei.

  • A banán egészségügyi elõnyei

    A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen része a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás. Ha naponta legalább háromtenyérnyi zöldséget vagy gyümölcsöt elfogyasztunk, már sokat törõdtünk egészségünkkel.

    Ez a mennyiség különösebb megerõltetés nélkül beilleszthetõ mindenkinek a táskájába és az étrendjébe, életkortól, foglalkozástól, munkában eltöltött órák mennyiségétõl függetlenül. A hazai gyümölcsök mellett trópusi országok gyümölcseit is szívesen fogyasszuk. Ilyen például a banán is.

  • Ráncos leszel a rágótól

    A plasztikai sebészek szerint a rágózás lehet, hogy jót tesz a fogaknak, de kifejezetten elõnytelen az arcbõrnek, mivel elõsegíti a ráncosodást.

    Dr. Joel Schlessinger Omahában dolgozó plasztikai sebész nyilatkozott az MSNBC-nek, a rágógumi által okozott kozmetikai panaszokról. A szakértõ arról beszélt, hogy több páciense is gyakran rágózik, és esetükben kivétel nélkül megfigyelhetõ egy olyan ráncosodási folyamat, amely csak a rágógumi fogyasztásából eredeztethetõ. Ez jellegzetes ráncokat hoz létre, amelyek a száj körüli bõrfelületeken alakulnak ki.

  • Házi készítésű kenyér, kenyérsütőgép nélkül

    Házi készítésű kenyér, kenyérsütőgép nélkülKenyérsütőgéppel igazán egyszerű otthon elkészíteni a kenyeret, csak beledobáljuk a hozzávalókat, a többi feladatot pedig elvégzi a gép helyettünk. Na de mi van azokkal, akiknek nincs otthon kenyérsütőjük és nem is igazán akarnak vagy tudnak beruházni egy ilyen szerkezetre? Bizony gép nélkül is készíthető otthon finom házi kenyér, az igaz, hogy kicsit körülményesebb és időigényesebb folyamat, viszont megéri foglalkozni vele, ugyanis isteni finom és legalább biztosan tudjuk, mi került a kenyérbe.

  • Káposzta: Az egészségünk forrása lehet

    A káposztafélék a keresztes virágúak családjába tartozó többi zöldséggel együtt (kelkáposzta, kelbimbó, karfiol, brokkoli, karalábé, retek, torma) vitaminokban igen gazdagok.

    A legtöbb vitamin a külsõ, sötétebb levelekben található. Sok C-vitamint, K-vitamint, ß-karotint, B1-vitamint, folsavat és E-vitamint tartalmaznak, s a bennük lévõ kalcium mennyiség is jelentõs. A kelkáposzta vastartalma is számottevõ, azonban a vas felszívódása a növénybõl nem olyan jó, mint pl. a húsokból.

  • Kis koffein a terhesség alatt

    Napi egy-két csésze kávé terhesség alatt vélhetõen nem emeli a vetélés és koraszülés kockázatát - közölte csütörtökön az amerikai szülész- és nõgyógyászkollégium (ACOG).

    A csoport két nemrégiben elkészült tanulmányt elemzett, melyek mindegyikében 1000 várandós nõt követtek nyomon. A legutóbbi idõkig ellentmondásos eredményre jutottak a tanulmányok arról, hogy a mérsékelt koffeinfogyasztás milyen kapcsolatban van a terhességi és szülési szövõdményekkel.

  • 3 méteres sajtburgert készített egy minnesotai kaszinó

    Csaknem egytonnás, világrekordernek számító sajtburgert készített egy kaszinó az Egyesült Államokban. A rekorddal a Minnesota állambeli Black Bear kaszinó büszkélkedhet. Sajtburgerének átmérõje 3 méter volt, tömege 914 kilogramm.

    A helyszínen tartózkodott Philip Robertson, a Guinness Világrekordok szerkesztõségének ellenõre, aki rögvest hitelesítette a csúcsot, és egy füst alatt meg is kóstolta a gigaburgert, amelyet igazán jóízûnek mondott. A korábbi világcsúcs csupán 4 mázsás burger volt.

  • Spanyol konyha

    Egységes spanyol konyháról nem beszélhetünk, a Spanyolországban jellemzõ ételek földrajzi egységenként, és éghajlati övenként változnak, hiszen a múlt század elejéig a hatalmas távolságok, és földrajzi akadályok (hegyek, külön szigetek) miatt a kommunikáció nehézkes volt Spanyolország egyes tartományai között.

    Az ízeket továbbá Spanyolország rendkívül gazdag történelme is befolyásolja: a spanyol konyhának fõleg római, mór, és zsidó gyökerei vannak. A mórok rendkívül nagy hatással voltak Spanyolországra, és néhány mór ételt még ma is fogyasztanak.