rss
  • Zsírégetés ananásszal

  • Zsírégetés ananásszalAz ananász gyógyászati szempontból is kitűnő élelmiszer. Kiemelkedő emésztést elősegítő, vízhajtó és tisztító hatása. Az ananász a legrostosabb egzotikus gyümölcs, ami elősegíti az emésztést, vitaminjaival, ásványi anyagaival és nyomelemeivel táplálja a szervezetet, erősíti az immunrendszert. Zsírégető hatása mellett jobb közérzetet biztosít, és édesség iránti vágyadat is csökkenti. Közismert lázcsillapító, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása. Ezen kívül, a benne található bromélia enzim segíti az emésztést és a sav-lúg egyensúly helyreállítását.

    loading...

    Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, gyümölcssavak és enzimek – harmincdekányi ananász fedezi a felnőtt szervezet napi C-vitamin- és mangánszükségletét. Ráadásul rengeteg íncsiklandozó finomság is készíthető belőle.

    Az ananász jótékony hatása:

    - A C-vitamin, a gyümölcssavak és az enzimek javítják a zsírégetést, ezzel elősegítik a fogyást.
    - A béta-karotin, a cink, a magnézium és a mangán az immunrendszert tartja jó állapotban.
    - A B-vitaminnak köszönhetően a gyümölcs rendszeres fogyasztója kiegyensúlyozottnak érzi magát

    Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé számottevően befolyásolja a "mérleg nyelvét", kiváló kiegészítője bármilyen fogyókúrás étrendnek. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

    A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • 5 hiba, amelyet a fogyókúrázók elkövetnek

    A fogyókúra sikere nagyon sok tényezõn múlik, és néhány alaphibát szinte mindenki elkövetett már. Lássuk, mik is ezek! Ezt az ötöt feltétlenül kerüld el!

    1. Ne remélj azonnali megoldást!

    Ha rekordsebességgel akarsz lefogyni azért, mert valami szuper reklámot láttál, és pár kapszula sok-sok mínusz kilót ígér, sajnos nem fog menni. Hirtelen felindulásból sose fogj neki, mert elõször fejben kell eldönteni és rákészülni, hogy leadod a súlyfelesleged. Azonnali megoldás nem létezik, ráadásul minden egyéb energia befektetés nélkül.

  • A svédasztal hódít Magyarországon is!

    Holland hering, a füstölt szardínia, a füstölt libamell, különféle felvágottak és ropogós száraz svéd kenyerek mellett nem hiányozhat a whisky és a rum sem az asztalról. A magyar vendéglátásban, társasági életben és a parti szervizek gyakorlatában egyre terjedõ svédasztal eredete a XIX. század elejére nyúlik vissza. Egy ismert svéd ínyenc, Dean Christian Wa:hlin számolt be elõször az akkori nevén "aquavit buffet" szokásáról. Ennek az étkezési módnak, amint nevébõl is kiderül, szerves része volt a hagyományos svéd pálinka, az aquavit, valamint vaj, sajt, különféle kenyerek, halfélék és borok.

  • Demokratikus francia kaviár

    Véget érhet az orosz és iráni kaviár hosszú ideje tartó egyeduralma: a tokhaltenyésztésre berendezkedõ Franciaország olcsóbb és kevésbé sós ikrával készül meghódítani a piacot.

    Az 1872 óta mûködõ Prunier kaviárvállalat legismertebb éttermét a párizsi Champs Elysées fényei ragyogják be és kínálatának legfontosabb alapanyagát a "szürke aranyként" emlegetett, házi készítésû kaviárja képezi. Az értékes összetevõt a Párizstól 550 kilométerre délnyugatra fekvõ Dordogne-folyó festõi szépségû torkolatánál nevelkedett tokhalak szolgáltatják.

  • A souflaki - a világ 5 legfinomabb étele sorozat

    Tengerbe hullott falevél a térképen a Peloponnészosz. Annak tekintették már a régi görögök is. A tenger vizét ezernél is több szigettel szórta meg az idõtlen idõk óta gigászi vulkánikus erõvel munkálkodó természet, északon a zord Olümposzt istenekkel népesítette be a képzelet. Egykor istenek földje, ma vendégszeretõ embereké, akik a nyáron mindig csillagos ég alatt a görög táj utánozhatatlan színeivel, gasztronómiai kultúrájuk kifinomult ízeivel várják a világ minden tájáról a látogatókat.

  • Fokhagyma finom és az erek védelmében is főszerepe lehet

    Fokhagyma finom és az erek védelmében is főszerepe lehetA fokhagyma gyógyhatásai között a legfontosabbként érelmeszesedést gátló tulajdonságait kell megemlítenünk. Az olaszok és franciák konyhaművészete kifejezetten sok fokhagymát használ, ami meglátszik ennek a betegségcsoportnak alacsonyabb előfordulási adatain is. Közismert a növény értágító és vérnyomáscsökkentő hatása is, ami különösen a szem, a láb, és az agy szűkült ereiben, tehát az ún. perifériás (a szívtől távol eső) erekben érvényesül. Mindemellett a fokhagyma jótékony hatással bír a bélfodor elmeszesedett ereire, ami puffadásra való hajlamot csökkenti.

  • Egy marék dió rendbe tesz

    Aki minden nap diót ropogtat, annak jó lesz az egészsége. Mindegy milyen szempont szerint vizsgáljuk a diót - legyen az táplálkozáskutatás, hagyományos kínai orvoslás vagy népgyógyászat: a dió a szervezet egészségjavító szempontjából fontos. A finom mag, egyedülálló kombinációja a fehérjének, a vitaminoknak, az ásványi anyagnak és az esszenciális zsírsavnak. Napi 50 gramm dió fogyasztásával, elérjük a felnõtt szervezet, Omega-3-zsírsav szükségletünket, mely körülbelül egy marék diót jelent.

  • Munkahelyen is csak egészséges ételeket nassoljunk

    Nassolás közben és fõleg utána gyakran érzünk bûntudatot. Könnyen áldozatául eshetünk ugyanis a különféle egészségtelen finomságoknak ha éhesek vagyunk. De segítünk: íme tízféle munkahelyi nasi, amiket lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatsz, ha rád tör az éhség!

    Egészen az alapoktól indulunk: a különféle sajtfélék vagy egy felszeletelt fõtt tojás is kellemes nasi lehet, ha egész nap az íróasztalnál ülsz és már majd' megõrülsz egy kis rágcsáért. De vannak egészen különleges és finom ételek is, olyanok, amikre talán még álmodban sem gondoltál!

  • Mit esznek igazából a gyermekeink?

    Az egészséges életmód hirdetésével és terjesztésével megbízott brit hatóság kiszámolta, mennyi cukros és zsíros ételt eszik meg egy 5-10 éves korú gyerek Nagy-Britanniában.
    Hirdetés

    A The Foods Standards Agency egy évtizede azért harcolt, hogy csökkentse a zsíros táplálkozás okozta halálozási adatokat. Mivel az új konzervatív kormány már nem tart igényt szolgálataira, azaz nem korlátozhatják a hamburger és egyéb gyártók zsír- és cukorfelhasználását.

  • A földieper finom, egészséges és még fogyaszt is

    A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölõ, ráadásul bõrünkre is jótékony hatással van.

    Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. Megtalálható benne a szalicilsav, ami az aszpirin egyik hatóanya. Javasolt epe- és vesebántalmak, reuma és köszvény kezelésére.

  • Csökkenti a káposzta a rák kockázatát

    A civilizáltnak mondott társadalmakban lassan népbetegséggé válik az elsavasdodás. Ez azt jelenti, hogy a szervezetben fölborul a sav-bázis egyensúly, ami betegségek kialakulásához vezethet.

    A káposzta tekinthetõ az egyik legerõsebb terápiás hatással rendelkezõ ételnek a világon – hangsúlyozza Robert O. Young és Shelley Redford Young. A két szakíró A ph Csoda címû könyvében – többi közt – az alábbi lúgosító receptet ajánlja e zöldség felhasználásával.

  • A nyári ételfertõzéseket jobb megelõzni!

    Nyaranta jelentõsen megugrik az életmérgezések, ételfertõzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben.

    A nagy melegben nem is kell különösebben nagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertõzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára.

    Íme egy-két jó tanács, hogyan tudod elkerülni a kellemetlen nyári betegséget!

  • Káposzta: Az egészségünk forrása lehet

    A káposztafélék a keresztes virágúak családjába tartozó többi zöldséggel együtt (kelkáposzta, kelbimbó, karfiol, brokkoli, karalábé, retek, torma) vitaminokban igen gazdagok.

    A legtöbb vitamin a külsõ, sötétebb levelekben található. Sok C-vitamint, K-vitamint, ß-karotint, B1-vitamint, folsavat és E-vitamint tartalmaznak, s a bennük lévõ kalcium mennyiség is jelentõs. A kelkáposzta vastartalma is számottevõ, azonban a vas felszívódása a növénybõl nem olyan jó, mint pl. a húsokból.

  • Egész évben friss fûszerek!

    Tegyünk egész évben friss, természetes ízesítõket az ételbe! Nem okozhat gondot, ha nincs kertünk, ahol megtermelhetnénk, de még az sem, ha a balkonnak, vagy egy kis terasznak is híján vagyunk, hisz ott az ablakpárkányunk! Lássuk, hogyan alakíthatunk ki egy fûszerkertet a párkányunkon! Fûszernövényes kertjét az ablakpárkányon is kialakíthatja, ha nincs kert, de még egy kisebb balkonnak is híjján van. Számos fûszernövény megél konténerekben, és csak minimális gondozást igényel, azt is meghálálja, mert egész évben frissen használhatja õket saját konyhájában!

  • Karcsúsító tavaszi táplálkozás

    Az elsõ tavaszi napsugarak megjelenésével szinte mindannyian lázasan fogyókúrázni kezdünk. Ilyenkor alig két-három hónap alatt szeretnénk megszabadulni a felesleges kilóinktól, és eltüntetni a hasunkon, combunkon, fenekünkön megjelent zsírpárnákat.

    A pluszkilók nem biztos, hogy csak a téli kalóriadús étrend eredményei, sokkal valószínûbb, hogy évek alatt rakódtak ránk a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és az ülõmunka következtében. Nem kell azonban minden évben pánikszerûen diétáznunk, ha tudatosan megváltoztatjuk étkezési szokásainkat és életmódunkat.

  • A csirke, a hal, a királyrák - és a legjobb magyar éttermek

    Budapest - A körúti Bock Bisztró végzett az elsõ helyen a Dining Guide kiadvány által meghirdetett magyarországi éttermi versenyben, amelynek elsõ tíz helyezettje csütörtök esti bemutatását összekötötték

    A csirke, a hal és a királyrák, a világ elsõ gasztronómiai thrillerének nevezett spanyol dokumentumfilm premierjével.

    Az idei Top 10-ben van francia, olasz és orosz ételeket kínáló vendéglõ is.

  • Az éltetõ víz

    Éhezni akár egy hónapig is lehet, de szomjazni legfeljebb egy hétig. Ebbõl a ténybõl kiindulva igen elszomorítóak azok az elõrejelzések, miszerint századunk legnagyobb kihívása a Föld ivóvízkészletének megmentése, megõrzése lesz.

    A tiszta víz életre és egészségre gyakorolt hatását (i. e. 460-377) a görög Hippokratész terjedelmes mûben taglalta: "Az ivóvíznek nedvesítõ és lehûtõ tulajdonsága van, mert nedvességet ad a testnek. A legjobb vizek, amelyek magas vidékrõl és földes dombokról folynak. Ezek édesek, tiszták, télen melegek, nyáron hidegek.

  • Agyfagyást okoznak a hideg ételek, italok

    Az „agyfagyás” tényére 1967-ben jöttek rá, amikor is feltalálták a jégkását, amit ha valaki gyorsan iszik, fájdalmat tapasztal.

    Akár hiszitek, akár nem, az agyfagyás valóban létezik, tudományos nevén sphenopalatine ganglioneuralgia – ként emlegetik (próbáld meg kimondani). Ha valaki valami nagyon hideget fogyaszt, akkor a szájpadlásodban a vérerek összehúzódnak. Ez az idegeket arra készteti, hogy jelet küldjön az agynak, hogy nyissa meg õket. Ez a folyamat okoz fájdalmat, ami általában 30 - 60 másodpercig tart, ugyanis ennyi idõbe telik, amíg a vérerek ismét kitágulnak.

  • Nem minden gyümölcsjoghurt (egészséges), ami annak látszik

    Budapest - Allergiás reakciót kiváltó színezék, hõkezelt, így csökkent aroma- és vitamintartalmú gyümölcs, magas cukortartalom - ilyen joghurtokat is vásárolnak a magyar fogyasztók a Tudatos Vásárlók Egyesületének legutóbbi vizsgálata szerint.

    A közfelfogás a joghurtot egészséges termékként tartja számon, fõként, hogy a reklámok szerint kalciumban és fehérjében gazdag, segíti az emésztést és fogyókúrázóknak is ajánlott. Persze nem minden termékre igaz ez és ezt be is bizonyította a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE), amely összesen 15 gyümölcsjoghurtot vagy "annak látszó élelmiszert" értékelt.

  • Ilyeneket eszünk - szabálytalanságok az ételláncban

    Ezen a nyáron az élelmiszerlánc egészét ellenõrzik a hatóságok, amelyek olykor keményen büntetnek is. A már feldolgozott vizsgálatok alapján elmondható, hogy szinte minden területen akadtak szabálytalanságok. Az élelmiszer-elõállítás és -forgalmazás területén kiemelt irány a hûtési lánc biztosítása az alapanyagok és a késztermékek kiszállítása és tárolása során, valamint a nyomon követhetõség - ami az élelmiszer-biztonság és a feketegazdaság elleni küzdelem szempontjából egyaránt fontos -, különösen a sertéshúsnál és a sertéshústermékeknél.

  • A gyorsan felszívódó szénhidrátok növelhetik a nõk szívkockázatát

    Nagyobb a szívroham kockázata azoknál a nõknél, akik sok nagy glikémiás indexû, gyorsan felszívódó szénhidrátot, például fehér kenyeret vagy cukros ételt esznek - közölték tanulmányukban olasz kutatók. Az Archives of Internal Medicine címû szaklapban közzétett vizsgálat a koronáriás szívbetegségek emelkedett kockázatát mutatta ki nõknél - férfiaknál azonban nem - akkor, ha étrendjük gazdag volt nagy glikémiás indexû ételekben. A glikémiás index azt jelzi, hogy az elfogyasztott szénhidrátból milyen gyorsan jelenik meg lebontás után a glükóz a véráramban.

loading...