Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az ananászkonzervben már nincs bromelin fehérjebontó enzim, mert az a hõkezelés során elvész. Étkezés közben érdemes ananászlét fogyasztani, mert segíti az emésztést és csökkenti a vér savtartalmát. Emésztési zavarok esetén szintén ajánlott az ananászlé.
Egyes kutatások szerint az ananász jó hatással van az immunrendszer mûködésére, és növeli a test ellenálló képességét. Különösen jó tulajdonsága az, hogy fogyasztható még akkor is, ha a beteg gyomor már szinte semmit nem tud elviselni.
Az ananász jó kiegészítõje a különféle fogyókúrás étrendeknek, és a tisztítókúrák elmaradhatatlan gyümölcse, mivel fogyasztása után a szervezetbõl gyorsan ürülnek a méreganyagok. Ha friss ananászt vásárolunk, akkor kellemes illatút válasszuk, mert az már kellõképpen érett és elég édes lehet.
Az ananászt többféleképpen fogyaszthatjuk:
- Ivólét készíthetünk belõle, azt keverhetjük más zöldségek és gyümölcsök levével (répa, alma, barack). Az ivólékészítéshez használjunk centrifugát.
- Ha salátát készítünk belõle, hámozzuk meg, és daraboljuk össze, de figyeljünk arra, hogy az értékes leve ne menjen veszendõbe.
- A reformkonyha egyre gyakrabban használja e rendkívül elõnyös gyümölcsöt sajtokhoz, köretekhez, szárnyas húsokhoz. Grillsütõben néhány perc alatt ízletes grillezett ananász készíthetõ, de az ínyencek kipróbálhatják az ananászos garnélarákot is. A konzervananász tápértéke elenyészõ a friss gyümölcséhez képest.