Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Eper, áfonya vagy málna: Nemcsak finomak, kívánatosak és színesek, hanem igazán egészségesek is! Minél drágábbak, annál messzebbrõl szállítják õket, ezért nyugodtan választhatod az olcsóbbakat. Az ár nem megy a minõség rovására, hiszen az árkülönbségek csak a szállításról szólnak.
Saláta: A friss saláta tavasszal jelenik meg és a nyár során is nagy slágernek számítanak. Válassz friss és ropogós salátát is, a lényeg, hogy fogyaszd valamilyen formájában.
Spenót: Egy másik nagyszerû zöld változata – salátaként, tésztába, párolva és köretként is finomak. Válassz ropogós, friss darabokat.
Cukorborsó: Édes és finom, zsenge zöldség, ami fõételként és nasiként is nagyon jó alternatívák. Vedd õket még hüvelyestõl, és kerüld a nagyon világos vagy nagyon sötét zöld árnyalatúakat.
Spárga: Csak mint sok más gyümölcsöt és zöldséget, a spárgát is egész évben megtalálhatod bármelyik szupermarketben – ám akkor a legfinomabbak és egészségesebbek, amikor szezonálisak. Válassz egyenes, ropogós, zöld szálakat. Emellett a fehér spárga is kifejezetten ízletes, salátaként, sütve vagy tészta mellett is.
Bébirépa: Nem arra gondolunk, amelyeket konzervben vehetsz a boltokban. Ezek igazi bébirépák, amelyeket még a zöld szárukkal együtt vehetsz meg. A vibrálóan narancssárga színû, valamint világos zöld szárú zöldségek a legfinomabbak. Tökéletesek sütéshez, pároláshoz is, de köretként is megállják a helyüket.
Rebarbara: A tavasszal együtt jár a rebarbara is. A piros, ropogós egyedek a legízletesebbek. Nagyon kesernyés, így eperrel együtt párosítva igazán tökéletes egyensúlyt képeznek – akár frissen, akár kompótként.
Fokhagyma: A fokhagyma a fõzés egy fontos eleme, és tavasszal biztosan friss fejeket vehetsz belõlük. Ám ha zöld hajtások jönnek ki belõle, tegyél le róluk – ez azt jelenti, hogy nem frissek.
Menta: A menta tavasszal kezd el nõni és rengeteg mindenre használható – készíthetsz belõle teát, adhatod salátához vagy desszertekhez. Keress egészségesen zöld levelûeket, amik nem hervadtak.