2024.04.25. - Márk

A fahéj nem csak kellemes ízt ad, de csökkenti a cukorbetegség kockázatát is

A fahéj nem csak kellemes ízt ad, de csökkenti a cukorbetegség kockázatát is
Ha egy kanálnyi fahéjat szórunk a reggelinkre, azzal a kellemes íz mellett drámai mértékben csökkenthetjük vércukorszintünket, ezáltal pedig a cukorbetegség kockázatát is.

Jo Carol Chezem kimutatta, hogy amikor egészséges testsúlyú és elhízott felnõttek 6 gramm fahéjjal fogyasztották reggeli gabonapelyhüket, a következõ két órában 25 százalékkal csökkent a vércukorszintjük azokhoz a kísérleti alanyokhoz viszonyítva, akik nem ettek a fûszerbõl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A 37 résztvevõvel végzett kutatás azt bizonyítja, hogy a fahéj egészséges testsúlyú és elhízott felnõttekben egyaránt csökkenti a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet, amivel védelmet nyújt a diabétesz ellen.

"Közel 80 millió amerikai felnõtt van prediabéteszes állapotban, vagyis olyan magas vércukorszinttel rendelkeznek, ami cukorbetegség kialakulásához vezethet" - magyarázta Chezem. "Nagyon biztatók az eredményeink, ezért azt tervezzük, hogy prediabéteszes és diabéteszes alanyokkal is végzünk hasonló kísérleteket."

A kutató hozzátette, hogy bár a kísérletben használt mennyiség (6 gramm, vagyis két és fél teáskanál) több volt, mint egy csipet, az alanyok elfogadhatónak találták az ízét. A fahéjat egyébként sok más ételhez is hozzá lehet adni, például joghurthoz, jeges kávéhoz és teához, gyümölcsturmixhoz vagy muffinhoz. A felfedezés sok millió embernek nyújthat lehetõséget arra, hogy egy fûszer reggeli használatával õrizhesse meg egyszerûen egészségét.

Fahéjas csiga:
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!