2024.04.23. - Béla

Jobb a fagyasztott gyümölcs mint a friss?

Jobb a fagyasztott gyümölcs mint a friss?
Általánosan elterjedt nézet az, hogy a friss gyümölcs és zöldség sokkal táplálóbb, mint a fagyasztott vagy konzerv. Attól függ.

Sokat írnak az antioxidánsok fontos szerepérõl, az állandóan ismételt szöveg az, hogy együnk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, hallgatólagosan beleértve, hogy a fagyasztott gyümölcs másodrendû.

A valóság ezzel szemben az, hogy a fagyasztott éppen olyan jó lehet, mint a friss.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gyümölcsöt és zöldséget akkor szedik le, amikor érett, telve van tápanyagokkal. A szállítmányt elviszik a gyárba, ott helyben megfagyasztják, nem szállítják el nagy távolságra, hogy kitegyék a pultra.

A gyümölcs, ha csak nem aznap szedik le és árulják, mint a piacon, veszít tápanyag tartalmából.

Érdemes azt is tudni, hogy ha a friss gyümölcs és zöldség csak egy hétig is a hûtõben hever, csökken a vitamintartalma, így a friss termék tápértéke kevesebb lesz, mint a fagyasztotté. Ugyanúgy, ha a felvágott zöldséget vagy gyümölcsöt csak húsz percig a konyhai pulton hagyjuk, a levegõn már veszít vitamintartalmából.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!