2024.03.29. - Auguszta

Marhagulyás

Hozzávalók: 60 dkg marha lábszár, 40 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin 1 evokanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, õrölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfu, 1 marhahúsleves kocka, 1 dl száraz vörösbor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evokanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2liter vízzel felengedjük.

Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fûszerekbõl. Addig fozzük, amíg a hús megpuhul. Utána belerakjuk a meghámozott kockára vágott krumplit.

A lisztbol kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belole, és a krumplival egyidejuleg azt is a levesbe fozzük. (a csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc multán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges sót is teszünk bele. Egyet forraljuk. TÁLALÁS: mélytányérban, friss, fehérkenyérrel és száraz vörösborral kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!