- 10 kifli
- kb. 1 l tej
- 5 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 3 kávéskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük. Belerakjuk az tojást, az cukrot (5 dkg), a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
A mákot a 20 dkg cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük. Egy jénait kivajazunk. A tojásos tejbe forgatjuk a kifli felét, majd a jénai aljára rakjuk. Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák. A tetejére vajdarabkákat szórunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle, ez kb. 15 - 20 perc.