2024.04.18. - Andrea, Ilma

Rakott mákos guba

Hozzávalók:

- 10 kifli
- kb. 1 l tej
- 5 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 3 kávéskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük. Belerakjuk az tojást, az cukrot (5 dkg), a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.

A mákot a 20 dkg cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük. Egy jénait kivajazunk. A tojásos tejbe forgatjuk a kifli felét, majd a jénai aljára rakjuk. Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák. A tetejére vajdarabkákat szórunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle, ez kb. 15 - 20 perc.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!