2024.03.29. - Auguszta

Articsóka, mártással

4 közepes articsóka, 1 l víz, 6 dkg vaj, 2 dl kefir, 1 ek. petrezselyemzöld, 4 ek. rozsliszt, só, fél citrom, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az articsóka kemény gyökereit, a levelek hegyét levágjuk. A négy részre hasított articsóka szálkás részeit eltávolítjuk, citromlével bedörzsöljük, hogy ne feketedjen meg.

Citromos, sós vízbe tesszük. Lassan fõzzük 0,5 - 1 óráig, majd leszûrjük. Meleg tálba tesszük.

Vajból, lisztbõl, kefirbõl, vízzel mártást keverünk. Felforraljuk, az articsókára öntjük. Megszórjuk petrezselyemmel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!