2024.04.20. - Tivadar

Sonkás-tormás csirke

Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg fõtt kötözött sonka, vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál ecetes torma, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál Vegeta, 3 evõkanál morzsolt csemegekukorica, ízlés szerint törött fehér bors, só, és cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet csontjától, és bõrétõl megfosztjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. A sonkát, ugyancsak felcsíkozzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, és serpenyõben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a csirkemell-csíkokat, és néhány percig még tovább pirítjuk. Ha a hús minden darabkája megfehéredett, ráöntünk egy pohár vizet.

Rászórjuk a Vegetát, és a borsot, majd jól összekeverjük. Befedve puhára pároljuk. Ezután belekeverjük a sonkacsíkokat, a kukoricát, és az ecetes tormát, végül pedig, az 1 dl vízzel simára kevert lisztet meg a tejfölt, ráöntjük a forrásban levõ ételre. Kevergetve jól kiforraljuk, és ízlés szerint sóval, meg csipetnyi cukorral ízesítjük. Sûrû mártás lesz alatta. (Ha mégsem elég sûrû, el kell párologtatni, vagyis nyílt lángon addig forralni, amíg jól besûrûsödik.)

Szalma-krumpli, és párolt sárgarépa illik hozzá, vagy egyéb, ízlés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kíván a reept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!