2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Görögdinnye süti

Hozzávalók:

- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg sütõmargarin
- 1 csomag tortadara (csoki színû)
- 1 csomag piros (pl. málnás) ételfesték
- 1 csomag zöld ételfesték
- 1 üvegcse zöldmandula aroma
- kevés tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kekszet és annyi tejet, hogy jól formázható masszát kapjunk.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a piros ételfestéket és a tortadarát (ezek lesznek a magok), a másik felébe a zöldet és az egész üveg mandulaaromát.

Pingponglabda nagyságú golyókat formázunk a pirosból. A zöldet szétlapítjuk, és rádolgozzuk a pirosra (ez lesz a héj). Hûtõbe tesszük, és tálaláskor cikkekre vágjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!