2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lambada

Hozzávalók:

Tésztához:

- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1/2 sütõpor
- 2 kiskanál kakaó

Krémhez:

- 1 kocka margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- kevés rumaroma
- 3 dl tej
- 1 cs. vaniliapudingpor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

6 tojás sárgáját, 6 evõkanál melegvízzel és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 6 tojásfehérjébõl felvert habot, a sütõporral elkevert lisztet. Kikent sütõformába öntjük a massza 3/4 részét, a maradékba kakaót keverünk és elszórtan a sárga masszára kanalazzuk.

Sütés közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejben felfõzzük és hagyjuk kihûlni. A margarint a cukorral és a vaniliáscukorral kikeverjük.

Ha kihûlt a puding a két masszát jól összekeverjük. Megtöltjük vele a kihûlt, kettévágott piskótatésztát. Egy kevés krémet meghagyunk, kakaót keverünk bele és bekenjük a megtöltött piskóta tetejét. Kókuszreszeléket szórunk rá díszítésnek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!