2024.04.19. - Emma

Wellington pulykamell

Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet megformázom, besózom, megszórom borssal és bazsalikomlevéllel, majd félórai állást követõen egy kiolajozott (2 ek) tepsibe teszem. fél dl vizet aláöntve letakarom alufóliával és elõmelegített sütõbe (180 fok) teszem. Fél óra letelte után leveszem a fóliát és a levével idõnként meglocsolva pirosra sütöm.

A tepsibõl kivéve félreteszem. 3 milliméteresre sodrom a leveles tésztát és a közepén elterítek egy kanálnyi gombapépet. Erre teszem a kihûlt pulykamellet, felületét bekenem a maradék gombapéppel és ráhajtom a tésztát. Kiolajozott tepsibe teszem, villával megszúrkálom a tetejét (a gõznek valahol távoznia kell) és bekenem felvert tojással. Elõmelegített forró sütõben a tészta szép piros színéig sütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!