2024.04.20. - Tivadar

Rokfortos saláta

Hozzávalók: 40 dkg tisztított kelbimbó, 10 dkg rokfort sajt, 3 dl tejföl (vagy tetszés szerint 1 dl tejföl és 2 dl joghurt vagy kefír), só, fehér bors, 1 csokor metélõhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelbimbót sós forró vízbe tesszük, és megpuhítjuk. Leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A sajtot villával összetörjük, elkeverjük a tejföllel vagy a joghurttal, az apróra vágott metélõhagymával. Sóval, fehér borssal fûszerezzük, és a mártást a kelbimbóra öntjük. Tálalás elõtt 1-2 órára behûtjük. Petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!