2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Babéros rizsestál

Hozzávalók: 25 dkg rizs, 50 dkg zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 6 dl tejföl, 1 citrom leve, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál mustár, 1 mokkáskanál õrölt babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom és zsírját kisütöm. A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított, apróra vagdalt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát és fedõ alatt, saját levében majdnem puhára párolom.

Közben egy tûzálló tálban a vajat megforrósítom, beleöntöm a többször váltott vízben megmosott és lecsöpögtetett rizst, rászórom az összes fûszert, megsózom, beleöntöm a mustárt, a tejfölt és a citromlevet, majd fedõ alatt, kis lángon, addig párolom, amíg félpuhára nem fõ. Ekkor hozzákeverem a zöldpaprikát, jól átforgatom és újból lefedem. Készre párolom, vagyis addig, amíg már egy csepp lé sincs alatta. Tálaláskor ki-ki reszelt sajtot szór az ételre.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!