2024.04.20. - Tivadar

Diós kifli

Három tojásfehérjét habbá verünk, ha keményedni kezd, apránként közé keverünk 18 deka cukrot, hogy jó kemény és nehéz habot kapjunk. Beleadunk 15-20 deka darált diót és törött fahéjat. A tésztát gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk, a széleit körül levágjuk és hosszában 15 -16 centi széles szalagokra felvágjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tészta egyik szélére ráteszünk végig egy csíkot a levágott szélekbõl. A diós habbal a szalagokat végig megkenjük, és hosszában könnyedén összesodorjuk. A tekercseket 15 centi hosszú darabokra vágjuk és patkó alakra formálva, kikent tepsibe rakjuk. Kevés tejjel felvert tojással megkenve, az elõbb leírt módon megsütjük. Készíthetjük túróval megtöltve a kelt tésztáknál leírt túrós béles módján.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!