2024.04.20. - Tivadar

Cukkinifõzelék

1,2 kg cukkínit hosszában szeljünk ketté, a magját kiskanállal kaparjuk ki, hámozzuk meg, és tökgyalun vagy nagyobb lyukú káposztareszelõn gyaluljuk le. Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyük rá a legyalult cukkínit, és dinszteljük még pár percig. Közben adjunk hozzá 1 evõkanál apróra metélt kaporlevelet, és 1 púpozott mokkáskanál sót.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Utána az összeesett cukkínit engedjük fel annyi vízzel, hogy egyharmadáig érjen, és idõnként megkeverve fedõ alatt pároljuk kb. 10 percig, amíg megpuhul. Végül a Karalábéfõzeléknél leírt módon rántsuk be. Még intenzívebben érvényesül a cukkíni íze, ha kevés citromlevet keverünk a fõzelékbe, vagy friss citromfüvet fõzünk bele. Mivel télen a mirelit cukkíni víztartalma magasabb, a megdinsztelt cukkínire már ne öntsünk vizet. Ugyancsak nem kell felengedni nyáron a magas víztartalmú, zsenge cukkínit.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!