2024.04.19. - Emma

Brokkoli tésztával

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg kockatészta vagy makaróni, illetve bármilyen nagyobb tészta, 1 közepes fej hagyma, 10-25 dkg apró, érett paradicsom, só. A mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 6 dl tej, 1 teáskanál mustár, só, õrölt fehérbors, 35 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát lobogó forró vízben kifõzzük, leöblítjük és leszûrjük. A rózsáira szedett brokkoli szárát levágjuk, vékonyan meghámozzuk, sós vízben 3-4 percig fõzzük, majd hozzátesszük 2-3 percre a rózsákat is. Figyeljünk arra, hogy ne fõzzük túl. A brokkoliról leöntjük a fõzõvizet és félretesszük.

A vajból és lisztbõl világos rántást készítünk, egészen kis tûzön, folyton kevergetve fokozatosan beleöntjük a tejet. Addig fõzzük, míg egy kicsit besûrûsödik. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük és belekeverjük a reszelt sajt kétharmadát. Összekeverjük a fõtt tésztával és a brokkolival, az egészben hagyott vagy félbevágott, apró paradicsomokkal, öntsünk egy keveset hozzá a brokkoli fõzõvizébõl, s az egészet kivajazott tepsibe vagy tûzálló tálba öntjük.

Meghintjük zsemlemorzsával, a maradék sajttal és elõmelegített, forró sütõben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!