2024.04.23. - Béla

Egyszerû cukormáz

Hozzávalók: 250 g porcukor, 1-2 evõkanál víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cukrot egy lábasba tesszük, megöntözzük 1-2 evõkanál vízzel, és lassú tûzön, állandóan kevergetve pár percig, amíg a cukor teljesen el nem olvad, melegítjük. Forralni nem szabad. Még melegen bevonjuk vele a süteményt. Illatosíthatjuk vaníliás cukorral. A víz egy részét helyettesíthetjük likõrrel, narancslével, erõs feketekávéval. Ahhoz, hogy a máz fényes legyen, a bevont süteményt langyos, kikapcsolt sütõbe helyezzük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!