2024.04.19. - Emma

Spanyol halkrémleves

Hány személyre: 25 dkg tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 paradicsom, 1 babérlevél, 1/4 narancs, 10 dkg cérnametélt, 10 dkg reszelt sajt, õrölt bors, sáfrány, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szeleteljük fel a póré- és vöröshagymát, pucoljuk meg a paradicsomot, és paszírozzuk le. Tegyük mindet egy serpenyõbe, adjuk hozzá még az olajat, a babérlevelet, a narancsot, a halat és az összezúzott fokhagymát. Pároljuk az egészet néhány percig, majd sóval-borssal fûszerezzük.

Adjunk hozzá 1,5 liter vizet, forraljuk fel, és hagyjuk a tûzön még negyed órát fõni. 15 perc elteltével szûrjük le a levest, a darabokat törjük át, majd újra összeöntjük õket. Tegyük vissza a tûzhelyre, és forraljuk fel. Rakjuk bele a cérnametéltet és a sáfrányt. Alacsony fokozaton addig fõzzük, míg a tészta teljesen meg nem puhul. A levest és a sajtot szervírozzuk külön. Ízlés szerint szórja meg mindenki magának a levest. 50 perc alatt elkészíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!