2024.04.19. - Emma

Sóskaleves

Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát kockázzuk apróra, dobjuk forró zsírra, s ezen pároljuk meg (az alaposan megmosott) sóskát. Közben szitáljuk bele a lisztet is. Ha a sóska lényegében megpuhult, akkor öntsük fel a csontlével (ha nincs, akkor vízzel), sózzuk, adjunk hozzá (kb. 2-3 evõkanálnyi) cukrot, s alaposan forraljuk össze. Végül passzírozzuk át a levest, s keverjük hozzá a tejfölt. (Tálaláskor pirított zsemlekockákat is kínálhatunk mellé.)

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!