2024.04.25. - Márk

Angol csokis keksz

Hozzávalók: 50 dkg margarin, 40 dkg dara, 40 dkg rétesliszt, 20 dkg sima liszt, 2 dl tej, 4,5 dkg élesztõ, 3 kávéskanál porcukor, csipet só, 1-2 tábla csokoládé felkockázva.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy nagy öblû tálban összekeverem a darát a rétes liszttel, a sima liszttel, a porcukorral és a sóval. A margarint megolvasztjuk(mikrohullámú sütõben) úgy, hogy ne legyen túl kemény, de túl folyós sem. A olvasztott margarint ráborítom a lisztes keverékre.

Az élesztõt Összekeverjük a tejjel, majd hozzátesszük az eddigiekhez. Jól összegyúrjuk. Ha túl kemény vagy sok liszt maradt, adjunk még hozzá egy pici tejet, ha pedig túl laza vagy folyós, szórjunk rá egy pici réteslisztet, s így gyúrjuk tovább. Liszttel beszórt gyúródeszkán nyújtsuk ki(kb.. 0,5-1 cm vastagra), és szaggassuk ki kör alakú kiszúróval. Helyezzük tepsire és préseljük ki bele a csokikockákat. Elõ fûtött sütõben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük (10 perc után feljebb kell helyezni a tepsit, hogy az alja ne égjen meg és piruljon).

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!