Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gombát gondosan megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és fölszeletelem. Ecettel, sóval, cukorral ízesített, forrásban levõ kevés vízbe teszem, és az újraforrástól számított 5 percig fõzöm. Leszûröm és hagyom kihûlni. A megmosott és lecsöpögtetett salátát felaprítom. A hagymát karikákra vágom és megsózom.
A salátástálba teszem a fõtt gombát, salátát, hagymát, olajbogyót és negyedekbe szeletelt, megmosott paradicsomot is. A borecetet fél dl vízzel, olajjal, sóval, õrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral összekeverem. Rálocsolom a salátára, és jól átkeverve lefedem, majd 2 órára a hûtõszekrénybe teszem. Csak másnapig áll el, a gomba hamar romlik.