2024.03.29. - Auguszta

Dorozsmai molnárponty

Hozzávalók: 1,6 kg ponty szeletelve, 25 dkg füstölt szalonna, 20 dkg zsír, fél kg gomba, 10 dkg hagyma, fél kg csuszatészta, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 3 pohár tejföl, 1 csomó zöldpetrezselyem, só, paprika, 1 paradicsom, 1 paprika, hallé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pontyszeleteket sózom, megtûzdelem szalonnával, zsemlemorzsába forgatom és félreteszem. Egy lábasban vajat hevítek, hozzáadom a finomra vágott hagymát, aranysárgára pirítom, majd megszórom a paprikával. Felöntöm 1 deci hallével, sózom és besûrítem. Hozzáadom a felkockázott gombát, paprikát és paradicsomot.

Tejfölözöm, majd félreteszem. Megfõzöm a házi csuszatésztát, lehûtöm, megöntözöm kevés zsírral, majd egy tûzálló tálba (pl. római tál) teszem. Kevés zsírban ropogósra sütöm a halszeleteket és a csuszás tálra teszem õket. Ráöntöm a mártást és sütõben 15 percig sütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!