2024.04.25. - Márk

Nagymama szelet recept

Hozzávalók:
kb. 1 kg marhahús, 1 adag húsleveshez való zöldség, 4 tojás, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, 4 dkg vajból és 3 evõkanál lisztbõl + kb. 2 dl tejbõl besamel, olaj a sütéshez;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Elõször fõzzünk marha húslevest a szokásos módon. Ha elkészült vegyük ki a levesbõl a megfõtt marhahúst. Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihûlt sûrû besamelt, a lereszelt sajtot, sót ízlés szerint bors, apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot. Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk adjunk hozzá némi zsemle morzsát. Jól formázható, sûrû masszának kell lenni, amibõl kb. 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bõ forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, fõzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.

Elkészítés ideje: 90perc
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!