2024.04.19. - Emma

Zöldséges tészta

Hozzávalók

30 dkg száraztészta, 25 dkg vegyes zöldség – ízlés szerint, 1 szelet zeller, 1 hagyma, 1 dl tej, 10 dkg sajt, petrezselyem, snidling, 4 evõkanál olaj, 2 dkg vaj, só, bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tisztított zellert és hagymát daraboljuk fel, majd négy evõkanál olajon pirítsuk át. A felengedett vegyes zöldséget szórjuk rá, majd kevés vízzel felengedve pároljuk puhára. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel.

A tésztát enyhén sózott vízben fõzzük ki. Ha szükséges, öblítsük le hideg vízzel, szûrõn csepegtessük le. Egy serpenyõben olvasszunk fel két dkg vajat. Szórjuk bele a kockákra vágott sajtot és a maradék petrezselymet. Eresszük fel tejjel. Négy percig fõzzük idõnként megkeverve. Öntsük a sajtos mártáshoz a tésztát és a párolt zöldséget. Frissen tálaljuk metélõhagymával, reszelt sajttal a tetején.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!