2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Virslis krumpli tepsiben

Hozzávalók 4 személyre:

0,6-0,7 kg hasábburgonya, 3 dl tejföl, 4 + 2 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítõ, bors, majoránna, só, olaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy közepes tepsit kibélelek sütõpapírral és beleöntöm a fagyott (vagy a nyers, karikára vágott) krumplit. Olajjal, ételízesítõvel, borssal, majoránnával és sóval összekeverem, majd alufóliával lezárom a tepsit, és 200 °C-os sütõben sütöm.

Közben a 4 pár virslit felkarikázom, 2 db virslit félbe vágom, majd félig 4 részbe vágom, amit díszítésként a tetejére teszek (mindenkinek egyet). A tejfölbe kevés sót, borsot és reszelt (vagy aprított) sajtot keverek.

A virslit elosztom a majdnem kész fûszeres krumpli tetején. Kicsit bele is keverem, majd leöntöm a sajtos tejföllel. Ráteszem a fél virsliket és visszateszem a sütõbe. Addig sütöm, míg a sajtos tejföl kicsit pirulni kezd és a virslik szépen szétnyílnak.
Virslis krumpli tepsiben
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!