2024.04.20. - Tivadar

Kagylóleves

Hozzávalók:

2 kg kagyló, 1 l halleves, csipetnyi õrölt cseresznyepaprika, 10 db szemes bors, 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só és bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kagylókat megtisztítjuk, megmossuk (élõ, friss kagyló esetén 1 napot folyó hidegvízben áztatjuk), fedõ alatt közepes lángon néhány percig forraljuk hogy kinyíljanak. Ekkor a fõzõlét finom gézen át beleszûrjük a már elkészített hallevesbe és (a zellerdarabkával együtt) felforraljuk. A kagylótesteket kiemeljük és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a borsot és a cseresznyepaprikát, majd néhány percig fõzzük.

A lisztbõl és az apránként adagolt tejbõl folyamatos keverés mellett krémszerû mártást keverünk, beletesszük a tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk, majd felhígítjuk levessel. Ezt követõen a megmaradt levessel elegyítjük, újra lassan felforraljuk, majd kivesszük belõle a zellert, meghintjük petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Kagylóleves

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!