2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

Hozzávalók:

40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra szelt gombát, a kisebbeket akár egészben is hagyhatjuk, jól fognak mutatni a tányérban. Sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütjük. Hozzákeverjük az aprított petrezselymetés a tárkonyt, felöntjük a húslevessel, és közepes lángon 30 percig fõzzük. Tálalás elõtt keverhetünk bele még egy adag petrezselymet. Tejfölt és gyenge tárkonyecetet kínálunk mellé nem feledkezve meg a pincehideg rizlingrõl sem.
Tárkonyos-petrezselymes gombaleves
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!