2024.04.25. - Márk

Fokhagymás csirke

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és négybe vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és meglocsoljuk olajjal. A citrom héját lereszeljük, levét kipréseljük. A zöld fûszernövényeket megmossuk, szárazra rázzuk és leaipkedjük a levelét. A petrezselymet durvára aprítjuk.

Összekeverjük a fokhagymát, a zöld fûszereket, a reszelt citromhéjat és az olajat. óvatosan felemeljük a csirke bórét és alatta a massza 2/3 részével megkenjük a húst. Elkeverjük a paprikát a borssal, a sóval, a maradék olajjal és a citromlével, majd kívülrõl megkenjük á húst. A csirkét kb. 25 percig grillezzük. Röviddel a sütés vége elõtt a maradék fokhagymás-fûszeres
keveréket rásimítjuk a húsra.
Fokhagymás csirke
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!