1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Összekeverjük a fokhagymát, a zöld fûszereket, a reszelt citromhéjat és az olajat. óvatosan felemeljük a csirke bórét és alatta a massza 2/3 részével megkenjük a húst. Elkeverjük a paprikát a borssal, a sóval, a maradék olajjal és a citromlével, majd kívülrõl megkenjük á húst. A csirkét kb. 25 percig grillezzük. Röviddel a sütés vége elõtt a maradék fokhagymás-fûszeres
keveréket rásimítjuk a húsra.