2024.04.19. - Emma

Nyári töltött cukkíni

Nyári töltött cukkíni
Elkészítés: A sütõt bekapcsolom 200 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, közben megtisztítom és feldarabolom a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paprikát. Ízlés szerint fûszerezem (a currytõl különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzádobom a paradicsomot is, és úgy 5 percig rotyogtatom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Közben megmosom a cukkínit, meghámozom, hosszában félbevágom, kikaparom a belsejét, majd megint félbevágom. Enyhén besózom, és sütõpapírral bélelt - vagy olajozott - tepsibe teszem. A lecsóba belekeverem a rizst, 2 evõkanál tejfölt, és az apróra vágott petrezselymet. Ezzel a masszával megtöltöm a cukkíniket, jól megtejfölözöm a tetejét, befedem alufóliával, és mehet is az egész a sütõbe 30 percre!

Hozzávalók:
- 1 nagy cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db paprika
- 2-3 db paradicsom
- 2 merõkanál (maradék) fõtt rizs
- 3 dl tejföl
- olaj
- só
- bors
- curry
- kevés petrezselyem
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!