2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csirkesaláta

A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefírt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghûlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás elõtt hûtõszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.

Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
25 dkg fejeskáposzta
25 dkg zeller
25 dkg mirelit kukorica
25 dkg mirelit zöldborsó
2 evõkanál olaj
4 dl kefír
2 evõkanál majonéz
1 teáskanál mustár
4 teáskanál cukor
citromlé
petrezselyem
bazsalikom
õrölt fehérbors


Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!