2024.03.29. - Auguszta

Zsenge pórékrémleves

Hozzávalók: 3 zsenge póréhagyma, 0,5 kg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg húsos szalonna, 3 dkg vaj, 1,4 l zöldségleves (leveskockából is készülhet), só, 1,5 dl tejszín A tálaláshoz: néhány vékony szelet húsos szalonna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A szalonnát, a tálaláshoz készítettel együtt, apró kockákra vágjuk – ha szeletelve vettük, ezt akár ollóval is tehetjük. Ezután 2-3 perc alatt zsírját kisütjük, a pörcöt félretesszük.

A visszamaradt zsíron elõször a hagymát futtatjuk meg, majd a burgonyát is beledobjuk. Fedõ alatt kb. 10 percig pároljuk. A zöldséglével felengedjük, és puhára, szinte pépesre fõzzük. A kész levest turmixoljuk. Érdemes kisebb adagokban a gépbe tölteni a masszát, így simább, selymesebb lesz. A tejszínt belekeverjük, a szalonnapörccel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!