rss
  • Tojással rakott zöldbab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

    A megtisztított zöldbabot vágd 2-3 centiméteres darabokra. Sós vízben fõzd puhára, majd szûrd le. Fõzd keményre a tojásokat; a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát karikázd fel. Rakd a zöldbab felét olajjal kikent üvegtálba, tedd rá a hagyma- és tojáskarikákat. Sózd meg, és tedd rá a maradék zöldbabot. Tedd a tetejére a paprika- és paradicsomkarikákat, és öntsd le tejföllel. 200 fokos sütõben süsd 50-60 percig.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banános golyók

    Hozzávalók:

    - 2 banán
    - 250 g darált keksz
    - 250 g porcukor
    - 2 evõkanál kókuszreszelék a masszába
    - kókuszreszelék a hempergetéshez

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Rák-leves

    A rák tisztítás módját nem mindenki ismeri, sõt félnek is tõle, pedig könnyen ellehet vele bánni a következõ módon: a rákot bal kezünkbe fogjuk és a két ollóját jól összeszorítjuk, a bajuszos felét tenyerünk felé fordítva, a farkát meg kifelé; a farkának középsõ úszószárnyát jobbra-balra megcsavarjuk és csendesen kihúzzuk azt a kis vékony, fekete fonalforma belét, mely végigfut a farkán.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 30 deka gomba, 1 mokkáskanálnyi hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 deci olaj, 1 citrom leve, porcokor, 1 deci telfel, bors, mustár.

  • Szajmóka

    3 kg-hoz: 1 kg sertéslapocka, 1 kg friss, húsos hasaalji szalonna, 1 kg frissen pörzsölt bõr, 6 dkg édes-nemes pirospaprika, 2 dkg csipõs pirospaprika, 7,5 dkg só, l dkg durvára õrölt köménymag, 5 dkg fokhagyma, 3 sertésgyomor (a tisztitáshoz 1 marék durva só, 3 fej kockára vágott vöröshagyma, 7 dl ecet).

  • Serpenyõs fokhagymás paprikás csirke

    Hozzávalók: 3 csirkemell filé, 1 konzerv sûrített paradicsom, 1 tasak fokhagymás pác, 1 gerezd fokhagyma, 2 pritamin paprika, frissen õrölt fekete bors, só, 1 dl olaj.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Tejszines spenótos tészta

    Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk vaj, 1 kispohár fõzõtejszín, só, bors ízlés szerint, durumtészta (amennyit megeszel);

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Olasz pulykamell cukkinis rizzsel

    Hozzávalók: (4 személyre): 60-70 dkg. pulykamell, 2 csomag mozarella sajt, 0,5 kg paradicsom, só, kakukkfû, bazsalikom, kevés olíva olaj. A zukkinis rizshez: 1 zacskó gyors rizs, 25 dkg cukkini, kevés olaj, vagy margarin.

  • Vaddisznóhús vörös borral

    Hozzávalók: 1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet, egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, 3 dl vörösbor, céklasaláta;

  • Sonkás-tormás csirke

    Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, 10 dkg fõtt kötözött sonka, vagy tarja, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál ecetes torma, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál Vegeta, 3 evõkanál morzsolt csemegekukorica, ízlés szerint törött fehér bors, só, és cukor.

  • Amerikai palacsinta

    Amerikai palacsintaA vajat egy bögrében betesszük a mikróba egy percre. Közben jól összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálunk, abba öntjük a vajat, és szép lassan, keverés közben adjuk hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Régi típusú palacsintasütőben sütjük, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni. Ízlés szerint bármilyen szószt vagy krémet készíthetünk hozzá.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók:

    5 tojásfehérje, 15 ek. porcukor, 1 ek. borecet, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált mandula, késhegynyi reszelt citromhéj, csipet õrölt kardamomimag

  • Csípõs gombasaláta

    Hozzávalók: Egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Ravioli (a tészta)

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj.

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé