2024.04.19. - Emma

Pulykamelles burgonya

Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy tûzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a fõtt, karikára vágott hagymát és a csíkokra szelt húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a paprikát és a paradicsompürét. Félpuhára pároljuk. Ezt a ragut öntjük a burgonyára, majd a maradék burgonyával befedjük. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, a tojásokkal, a tojássárgákkal és a chilivel. Simára keverjük, és a burgonyára öntjük. Elõmelegített sütõben kb. 35 percig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!