2024.04.19. - Emma

Babsterc (Bohnensterz)

Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot elõzõ napon beáztatjuk. Majd másfél liter sós vízben puhára fõzzük. Vastag falú edényben a lisztet egy kevés sóval együtt szárazon, lassú tûzön, állandó kavargatás közben aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáadunk a liszthez 1 liter forró bablevet, majd jól elkeverjük, meglocsoljuk a felforrósított zsiradékkal és belékeverjük a fõtt babot. Egy kevés ideig pihenni hagyjuk, aztán villával szétnyomkodjuk a babszemeket. Fogyasztás elõtt sütõbe tesszük és felforrósítjuk, meg is piríthatjuk, hogy szép színt kapjon.

Salátákkal, aludttejjel, tejföllel, fogyasztható, vagy mártásos húsok mellé körítésnek adhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!