2024.04.16. - Csongor

Badacsonyi mustos pecsenye

Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát nagy kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük.A húst lábasba helyezzük, és zsíron körbesütjük. Majd hozzáteszszük a hagymát, a reszelt sárgarépát, a petrezselymet, a zöldpaprikát, és néhány percig pirítjuk. Ezután belerakjuk a paradicsomkockákat majd ráöntjük a mustot, borsozzuk, sózzuk, hozzáadjuk a borokabogyót és fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiemeljük, majd pár perc után felszeleteljük és meleg tálra helyezzük. Levét leszûrjük, megszórjuk liszttel, jól kiforraljuk és a húsra öntjük. Kapros galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!