2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Baconszalonnával burkolt szûzérmék rozmaringos camembertmártással és sáfrányos rizzsel

Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg szûzérme, 15 dkg baconszalonna, só, õrölt gyömbér, durvára õrölt Kotányi bors fûszerkeverék, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mártáshoz: 40 dkg besamel mártás, 20 dkg Bakony camembert sajt, friss rozmaring, só, õrölt bors. A rizshez: 40 dkg rizs, só, 1 ek. sáfrányos szeklice, kevés olaj.

A szûzérméket 5 dkg-os szeletekre vágjuk, fûszerezzük, szalonnaszeletekkel körbetekerjük, megtûzzük, megsütjük, és utána a borsfûszerkeverékkel megszörjuk. A forró besamelmártáshoz adjuk az apró kockára vágott sajtot és a fûszereket. Vigyázzunk, hogy a sajtkockák ne olvadjanak teljesen szét? A rizst megpirítjuk, a szokott módon megfõzzük. Belekeverjük a szeklicét, majd fedõ alatt pár percig pihentetjük. A húst a rizzsel és a mártással ízlésesen tálaljuk. Az étel mellé 2000-es évjáratú Balatonszõlõsi Chardonnay Barrique bort ajánlunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!