Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mákos: 20 dkg darált mák, 2 dl fehér bor, 2,5 dkg vaj, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, reszelt narancshéj.
Diós: 20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 2 dl fehér bor, 5 dkg mazsola, 1 cs. vaniliás cukor, reszelt narancshéj.
Almás: 1 kg omlós alma, 10 dkg cukor, fahéj, 1 dl fehér bor.
Ezeket a töltelékeket megfõzzük és hidegen kell a tésztára vastagon kenni. A lisztet, margarint, tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. 5 egyenlõ részé osztjuk és vékonyan kinyújtjuk. Az elsõvel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktölteléket rakunk. Ráhelyezzünk egy tésztalapot, rá borban párolt, fahéjjal és cukorral ízesitett reszelt almát teszünk. Újra tésztalap, majd a diótölteléket teritjük rá. Megint tésztalap és rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenyjük tojássárgájával és nagyon lassú tûzön aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!