2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Töltött savanyú káposzta

Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtöltött leveleket most a káposztához tesszük s fõzzük egy óra hosszat, ha szükséges, még vizet önthetünk utána, ha a leve befõtt. Aztán egy tálra óvatosan kiszedjük a töltött leveleket, úgynevezett "szármákat".

A vágott káposztának éppen úgy rántást készítünk mint az elõbbinél s ha már kellõen elforrt a rántással, két kanál jó tejfellel elkeverjük, azután belerakjuk a szármákat s még így is fõzzük lassan egy ideig. Tálalásnál azután a vágott káposztából szedünk ki elõbb, felül rakjuk a tölteléket, tejfel és paprikás zsírral öntözgetve meg, asztalra adhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!