A tisztára mosott két deci rizst, forró tejbe fõzzük be, melyet elõzõleg kicsit meg is sóztunk s gyakori kavarás mellett puhára fõzzük s aztán kihûlni hagyjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Reszelünk egy kis tányér parmezán sajtot s ezt a kihûlt rizshez keverjük. Megjegyzem, a tejnek is egészen be kell fõni úgy, hogy a kihûlt rizs, egy összeálló sûrû tömeg legyen. Deszkára teszünk finom zsemlyemorzsát és kanállal kis tojás nagyságú darabkákat veszünk a rizsbõl, a morzsában hosszúkásra formáljuk és fölvert tojásba mártva, forró zsírban világos barnára megsütjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!